Hiihdon moninkertainen olympiamitalisti lopettaa kilpailu-uransa

Hiihdon moninkertainen arvokisamitalisti Pietro Piller Cottrer ilmoitti keskiviikkona lopettavansa aktiiviuransa.

urheilu
Italian Pietro Piller Cottrer juhlii hopeamitaliaan Vancouverin olympialaisissa 2010.
Pietro Piller Cottrer voitti Vancouverin 2010 olympialaisissa hopeaa 15 kilometrin vapaan hiihtotavan kilpailussa. (arkistokuva)EPA / Bonny Makarewicz

38-vuotias italialaishiihtäjä Pietro Piller Cottrer ilmoitti keskiviikkona lopettavansa kilpailu-uransa. Lopettamispäätöksen taustalla oli hiihtäjän viime kuussa kilpailun yhteydessä sattuneen kaatumisen seurauksena kärsimä polvivamma.

- Minulla on ollut onnea urani aikana, mutta kahden viime kauden aikana onni vaikuttaa kääntäneen selkänsä. Tajusin, että nyt on oikea aika lopettaa, Piller Cottrer sanoi hiihdon MM-kilpailujen yhteydessä järjestetyssä lehdistötilaisuudessa.

Arvokisadebyyttinsä vuoden 1995 Thunder Bayn MM-kilpailuissa tehnyt Piller Cottrer on voittanut urallaan useita arvokisamitaleita.

Kirkkaimmat kruunut italialaisen uralla ovat olleet kotiyleisön edessä Torinon 2006 olympialaisissa tullut viestihiihtokulta ja 2005 Oberstdorfin MM-kilpailuissa hiihdetty 15 kilometrin vapaan hiihtotavan maailmanmestaruus.

Vancouverin 2010 olympialaisissa Piller Cottrer oli hopealla vapaan hiihtotavan 15 kilometrillä ja Torinossa 2006 pronssilla pursuit-kilpailussa. Salt Lake Cityssä 2002 hän juhli viestihopeaa Italian joukkueessa.

Maailmanmestaruustasolla italialaisella on 2005 kullan ohella plakkarissaan pronssi Sapporon 2007 vuoden pursuit-kilpailusta ja viestipronssi Trondheimista 1997.

Lähteet: AP

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat