Aravirta huolissaan Kärppien tappioista: "Olemme kriisissä"

SaiPan voittoputken jatkuminen tarkoitti Oulun Kärpille kolmatta peräkkäistä tappiota. Päävalmentaja Hannu Aravirran mukaan lauantaina Kuopiosta täytyy ottaa voitto.

urheilu
Hannu Aravirta
Hannu Aravirralla ja Kärpillä riitää parannettavaa. (ArkistokuvaTomi Hänninen

Ennakkoasetelma

Joukkueet olivat kohdanneet ennen iltaa kuluvalla kaudella kolmesti. Jokaisen pelin oli voittanut Saipa. Pisteet idän miehille 8-1. Tuliko lappeenrantalaisista tällä kaudella Kärpille voittamaton?

Kaksi Savonlinnan miestä oli joukkueita käskyttämässä. Liigavalmentajana vielä tuore Pekka Tirkkonen oli aiemmissa peleissä ottanut vahvan "niskalenkin" kokeneesta Hannu Aravirrasta.

Kärppien alavireisyys viime kierroksilla on ihmetyttänyt ja joukkue on valahtanut seitsemänneksi. Isäntien ilmekin oli ainakin tiistaina vaisu. Nyt oli Aravirran joukkueella näytön paikka! Ilman voittoja suora pudotuspelipaikka karkaa.

Pistepörssin ykkönen Juha-Pekka Haataja (27+29) metsästää runkosarjan lopun uutta yhden kauden maaliennätystään, jota hän tällä hetkellä sivuaa.

Ratkaisu

Kärpät hallitsi avauserää, mutta maalinteko oli jälleen tuskallista. Kylmää vettä isäntien niskaan heitti vierailija. Brad Moran hyödynsi kotipuolustuksen virheen ja ohjasi johtomaalin Jesse Mankisen maalille toimittamasta kiekosta ajassa 8.27.

Toinen ylivoima tuotti Kärpille tasoituksen. Tapa ei ollut lainkaan kärppämäinen. Julius Junttila nosti jäässä maatessaan kiekon aivan yläputken alle yllättäen vieraspuolustuksen taistelullaan. John Norman ja Mikko Lehtonen pohjustivat tasoitusosuman ajassa 18.05.

Toisen erän alussa kotijoukkue nukahti toistamiseen. Markku Flinck sai aivan avoimseta paikasta viedä vieraat johtoon ajassa 22.45. Olavi Vauhkosen hyvä päätypeli pohjusti maalin. Juuri ennen erän puoliväliä Moran (2+0) pääsi Jesoer Piitulaisen hyvästä syötöstä läpi. Tomi Karhunen torjui, mutta Moran väänsi rystyltä irtokiekon maaliin 1-3. Samalla isännät vaihtoivat maalille Johan Backlundin

Kärpät teki hurjasti töitä, mutta maalit olivat tiukassa. Lopulta Joonas Komulainen napautti yläputken alle Julius Junttilan ja Joonas Kemppaisen alustuksesta ajassa 36.46 kavennuksen 2-3. Kolmannessa erässä Kärppien kiri tyrehtyi epätarkaan syöttöpeliin ja Vieraiden nöyrään puolustamiseen.

Markku Flinck teki 2-4 jälleen kotipuolustuksen sekoilusta ajassa 53.31. Loppunumerot 2-5 tyhjiin teki viimeisellä minuutilla Jaakko Rissanen.

Kommentit

Saipan päävalmentaja Pekka Tirkkonen vaikuttui joukkueensa nöyrästä asenteesta, jolla irtosi kauden neljäs voitto Kärpistä:

- Kaksi erää oltiin altavastaajia, mutta Miika Wiikman torjui hienosti. Kolmas oli erä paras meiltä. Tänään mentiin taisteluasenne edellä.

Kärppien päävalmentaja Hannu Aravirta oli joukkueensa esityksestä kiukkuinen:

- Hyvä lähtö peliin ja myös toiseen erään, lataus oli hyvä. Järkyttävän isoja virheitä oman maalin ympärillä. Paikoista ei myöskään saatu sisään. Maalivahtipelikin hävittiin tänään sata nolla Meiltä puuttui nöyryys, jota taas Saipalla oli riittävästi. Ei tunnu kivalta, kun kauden tärkeimmillä hetkillä ollaan ensimmäistä kertaa pienessä kriisissä. Tämä oli neljäs perättäinen tappio. Lauantain vierailu Kuopioon on nyt must peli!

Muuta

Kärppien tiistaina jälleen loukkaantunut keskushyökkääjä Jari Viuhkola selviää polvivammastaan ilman leikkausta. Ilman pitkää oululaiskevättä saattaa Viuhkolan pelit tältä kaudelta kuitenkin olla pelattu.

Saipasta tuli Tapparan ohella toinen joukkue, jota Kärpät ei onnistunut runkosarjassa voittamaan kertaakaan.

Pekka Pietilä, Oulu

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat