Suora

  • FIFAn jalkapallon naisten MM päivän kooste

SM-liigan kurinpitäjä: Uusi linjaus laitataklauksille?

SM-liigan kurinpitäjä Sampo Liusjärvi vieraili URHOtv:n lähetyksessä ja kertoi mielipiteensä kohutaklaukseen.

urheilu
Sampo Liusjärvi, SM-liigan kurinpitäjä
Sampo Liusjärvi, SM-liigan kurinpitäjäURHOtv:n kuvaa

Ville Peltosen loukkaantumistapaus ja häntä rusikoineen Jokeri-puolustaja Markus Nordlundin taklauksen oikeellisuus ovat puhuttanut viime päivät suomalaista urheiluväkeä.

Jääkiekon SM-liigahallitus antoi perjantaina potkut kurinpitoryhmälle ja muun muassa sen päävideotuomari Sakari Pietilälle.

Kurinpitäjä Sampo Liusjärvi sai kuitenkin jatkaa toimessaan - ainakin toistaiseksi, vaikka hän oli se taho, joka näki ettei Nordlundin taklauksessa ollut mitään aihetta lisäsaktiolle.

- Kirjoitin perusteluihin, että se (Nordlundin taklaus) oli jääkiekkoon kuuluva puhdas taklaus. Siinä ei ollut osumaa päähän, ei ryntäystä eikä laitataklausta. Minä vein näillä saatteilla sen kurinpitoryhmän eteen.

Vedettiinkö laitataklauksen suhteen uusi linjanveto?

SM-liigahallitus käveli kuitenkin vanhan kurinpitoryhmän yli ja tuomitsi Nordlundille kahden pelin pannan laitataklauksesta ja kohtuuttoman kovasta pelistä.

- Sääntörikkomus oli laitataklaus. Nämä ovat tietysti tulkintakysymyksiä, mutta minä en ole ainakaan ymmärtänyt tällaisia tilanteita laitataklauksiksi. Varmaan tätä asiaa pitää miettiä uuden kurinpitoryhmän kanssa, että onko tämä nyt uusi linjaus, Liusjärvi pähkäili.

Liusjärven asema on vallitsevassa tilanteessa kysymyksiä herättävä.

- Kurinpitoryhmä sai lähteä ja varmaan minun asemastani on myös puhuttu. Oikeastaan mietin tässä edelleenkin, miten tästä edetään, Liusjärvi myönsi.

Liusjärven tulevaisuus valottuu tarkemmin ensi viikon tiistaina, kun uusi kurinpitoryhmä kokoontuu.

- Pää on täynnä ajatuksia, on tässä sulattelemista. Nyt on hyvä nukkua yön yli, jottei tee mitään äkillisiä päätöksiä tässä asiassa. Joka tapauksessa tiistaina katsotaan, mitä ajatuksia uudessa kurinpitoryhmässä on.

Lähteet: URHOtv:n haastattelu

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat