Suora

  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

SM-liigapomo toivoo valtiolta tukea turvakaukaloiden rakentamiseen

Joustokaukaloiden rakentaminen maksaa noin 200 000 euroa. Jukka-Pekka Vuorisen mukaan aikataulua turvakaukaloiden rakentamiseen ollaan kiristämässä kuluvan kauden tapahtumien myötä.

urheilu
Jukka Pekka Vuorinen
Lehtikuva

Jääkiekon SM-liiga ja pelaajayhdistys perustivat vuoden alussa joustolaitatyöryhmän. SM-liigan toimitusjohtaja Jukka-Pekka Vuorisen mukaan työryhmän tarkoituksena on luoda selkeä säännöstö siitä, mitä joustolaidoilla tarkoitetaan.

- Siitä on puhuttu pitkään, mutta sitä ei löydy Kansainvälisen jääkiekkoliiton säännöistä eikä siitä ole selkeää mallia. Nyt otimme mukaan kaukalonrakentajat. Ollaan rakentamassa säännöstöä yhdessä pelaajayhdistyksen, SM-liigan ja Jääkiekkoliiton kanssa. Toivomme saavamme tilanteen selväksi. On kovat vaatimukset siitä, että kaukaloita pitää rakentaa, mutta sitä ennen mallien pitäisi olla selvät, Vuorinen painottaa.

Liigalisenssissä ja Mestis-lisenssissä mainitaan, että joustokaukalot pitäisi olla pelipaikkakunnilla vuoteen 2015 mennessä.

- Aikataulua ollaan nyt kiristämässä, kun olemme nähneet asian tärkeyden. Olemme menossa vauhdilla eteenpäin ja uskon, että tänä ja seuraavana kesänä tulee useampia kaukaloita. Toivottavasti kaikki kaukalot ollaan saatu mahdollisimman pian. Pelistä saadaan silloin turvallisempi.

Yhtenä rajoitteena joustokaukaloiden rakentamiselle ovat olleet kustannukset. Turvallisempi kaukalo maksaa arvioiden mukaan 150 000 - 200 000 euroa.

Vuorinen kertoo keskustelleensa joustokaukaloiden merkityksestä opetus- ja kulttuuriministeriölle. Hänen mukaansa valtion tuki uusien kaukaloiden rakentamiseen olisi erittäin tervetullut.

- Tällä hetkellä pohditaan malleja siitä, minkälaisia rahoitusmalleja olisi tarjolla. Käymme positiivista keskustelua. Toivotaan, että se auttaa seuroja näissä hankkeissa, Vuorinen sanoo.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat