Koe uusi yle.fi

Jylhä: Dalen vaihtoon viimeistään Sotshin jälkeen

Yle Urheilun asiantuntija Reijo Jylhä näkee, että Suomen hiihtomaajoukkue kaipaa uutta päävalmentajaa viimeistään Sotshin olympiakisojen jälkeen. Magnar Dalenin aika alkaa olla ohi.

urheilu
Magnar Dalen
Magnar Dalenin tulevaisuus herättää intohimoja - puolesta ja vastaan.Lehtikuva

Magnar Dalenin aika Suomen maastohiihdon päävalmentajana on ohi. Tätä mieltä on Yle Urheilun asiantuntija Reijo Jylhä. Jylhä toivoo muutoksia Val di Fiemmessä kehnosti menestyneeseen suomalaiseen hiihtoon.

- Dalen on toiminut pian kahdeksan vuotta tehtävässään. Kullakin valmentajalla on aikansa, vaihdon aika on viimeistään Sotshin olympiakisojen jälkeen, Jylhä arvioi Dalenin asemaa.

- Ulkomaalainen päävalmentaja ja tilanne, jossa meillä ei ole lajijohtajaa, aiheuttaa sen, että meiltä on päässyt katoamaan suomalaisen valmennuksen linja. Meillä ei oikeastaan valmenneta urheilijoita, toiminnasta on hävinnyt punainen lanka, Jylhä luonnehti.

Jylhän mukaan tarvittavista muutoksista on jo puhuttu riittävästi. Nyt on jo tekojen aika. Jylhä teki vertailuja Norjaan, joka on putsannut täydellisesti mitalipöydät Val di Fiemmen MM-kisoissa.

- Norjan maajoukkueen valmennuksessa tehdään todella kovaa työtä. Meiltä Suomessa puuttuu vastaava näkemys valmennukseen, Jylhä sanoi.

Jylhä huomautti, että Suomessa ongelmia on kaikessa kestävyysurheilussa. Maastohiihdon tapaan myös pitkien matkojen juoksuissa valmennusta tulisi uudistaa, koska menestyvien urheilijoiden joukko on käynyt kapeaksi.

Suosittelemme

Tuoreimmat