Hyppää sisältöön

Moravec uransa ensimmäiseen mc-voittoon Holmenkollenilla

Tšekin Ondřej Moravec oli paras 15 kilometrin yhteislähtökilpailussa.

Tšekin Ondřej Moravec ylsi Oslossa uransa parhaaseen maailmancup-suoritukseen. (arkistokuva) Kuva: EPA / Anders Wiklund

Tšekin Ondřej Moravec voitti Oslon Holmenkollenilla hiihdetyn 15 kilometrin yhteislähtökilpailun. Voitto oli Moravecille uransa ensimmäinen maailmancup-voitto.

Ranskan Martin Fourcade ja Moravec ampuivat kolmannella paikalla erittäin nopeasti nollat ja karkasivat alkujaan kymmenen hengen kärkiryhmältä.

Ukrainan Andri Deryzemlja selvisi myös paikalta ilman sakkokierroksia ja pääsi ladulle kolmantena 10 sekuntia kärkikaksikon perään. Muut kärkiryhmässä hiihtäneet urheilijat joutuivat sakkokierrokselle.

Ennen viimeistä ampumapaikkaa Fourcade vaikutti ratkaisevan kilpailun tekemällä eroa Moraveciin ladulla.

Fourcade ampui kuitenkin kaksi ohilaukausta ja kun Moravec selvisi yhdellä sakkokierroksella, pääsi tšekki viimeiselle hiihtolenkille 16 sekunnin turvin. Andrei Makoveev ja Erik Lesser nousivat hyvillä ammunnoillaan taistelemaan kärkisijoista.

Fourcade aloitti viimeisen hiihto-osuuden kovaa pyrkien tavoittamaan Moravecin. Tšekillä oli kuitenkin vielä voimia varastossa ja hän pystyi pitämään eronsa ranskalaiseen lähes muuttumattomana.

Maalissa eroa oli Moravecin hyväksi 13,7 sekuntia. Kolmanneksi nousi Saksan Lesser, joka oli lopussa Yhdysvaltain Tim Burkea ja Venäjän Makoveevia vahvempi.