1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. urheilu

Kummola: Jokerien kotikaukalo on joustokaukaloiden välimuoto

Kalervo Kummola on toiveikas, että joustokaukaloiden rahoitukseen löydetään nopeassa tahdissa lisärahoitus.

Urheilu
Kalervo Kummola A-studion vieraana.
Kalervo Kummola A-studion vieraanaYle

Jääkiekkopomo muistutti, ettei ns. turvakaukaloa ole olemassakaan. Oikeampi nimitys niille on joustokaukalo.

- Periksi antavien kaukaloiden kehitys on niin pitkällä, että niitä päästään pian rakentamaan. Mutta eihän tämäkään poista kaikkia ongelmia, mutta poistaa ainakin monta aivotärähdystä. Yhdenkin aivotärähdyksen välttäminen on satsauksen arvoinen asia.

Kummolan mukaan joustokaukaloiden tulo Suomeen ei ole kestänyt liian kauan.

- Esimerkiksi Hartwall-areenassa oleva joustokaukalo on jonkinnäköinen välimuoto. Sieltä löytyy välipuut, jotka ovat myös erittäin vaarallisia. Uusissa, seuraavissa kaukaloissa ei ole enää pystytolppia ollenkaan. Nyt kiirehdimme näiden tuloa, ja toivottavasti ensimmäiset kaukalot ovat jo pystyssä ensi syksynä.

Turvallisten kaukaloiden kiirehtimiseen muun muassa SM-liiga tarvitsee lisärahoitusta.

- Nyt keskustellaan siitä, että jos Jääkiekkosäätiö lähtisi omalta osaltaan mukaan tähän. Lisäksi tarvitaan ulkokopuolista, väliaikaista rahoitusta. Kuntien tämän vuoden budjeteissa ei ole rahaa, mutta uskon, että jokainen näkee tämän asian niin tärkeänä, että rahat löytyvät.

- Valtion rooli pitää miettiä ministerien ja virkamiesten kanssa, mutta valtio on ollut mukana koko ajan tässä tutkimustyössä ja painottaneet sen tärkeyttä, Kummola selvitti.