Suora

  • Leijonien päävalmentaja Jukka Jalonen kertoo, mitä voittamiseen vaaditaan
  • FIFAn jalkapallon naisten MM päivän kooste
  • Urheilukierros
  • Urheiluruutu
  • FIFAn jalkapallon naisten MM: ITA - BRA
  • FIFAn jalkapallon naisten MM: JAM - AUS
  • Urheiluruutu

Blues roikkuu köyden päässä - Kärpät ei osaa voittaa

Blues jatkoi voittojen tiellä SM-liigassa ja piti seitinohuen playoff-unelman elossa. Kärpät koki kuudennen perättäistappion.

urheilu
Henri Laurila, Bluesin puolustaja
Henri Laurila, Bluesin voittomaalin tekijäTomi Hänninen

Ennakkoasetelma:

Illan teema Oulussa oli "haaveet kaatuu". Pelin piti selvittää kumman joukkueen haaveet kaatuvat vai peräti molempienko?

Kummatkin joukkueet kaipasivat kipeästi nimenomaan kolmen pisteen voittoa säilyttääkseen mahdollisuutensa tavoitteisiinsa. Blues yleensä pudotuspeleihin ja Kärpät suoraa pudotuspelipaikkaa ajatellen.

Joukkueet olivat kohdanneet kuluvalla kaudella ennen iltaa neljästi. Voitot olivat Kärpille 3-1 ja pisteet 8-4.

Joko Hannu Aravirta sai kotijoukkueen syttymään vai tuliko kuudes perättäinen tappio?

Ratkaisu:

Kärpät aloitti enrgisesti ottaen pelin hallintaansa. Isäntien ykkönen rakensi 1-0 avausmaalin ajassa 3.07. Toni Kähkönen sai vapaasti laukoa lähes tyhjään maaliin Juha-Pekka Haatajan ja Ivan Humlin hyvästä pohjustuksesta.

Blues sai yrittää kahdesti ylivoimalla. Ensimmäisessä isännät pitivät kiekkoa alivoimallakin enemmän, mutta toinen yritys oli selkeästi parempi. Ryan Vesce pääsi kahdesti maalipaikkaan, mutta Johan Backlund peitti molemmat hyvin.

Toisessa erässä Kärppien vauhti laantui avaussyöttöjen viipyessä. Paikkoja toki tuli, mutta jopa kultakypärä Haatajaa vaivasi tehottomuus.

Blues pääsi toisessa erässä paremmin kiekolliseen peliin mukaan. Se iski taidokkaasti tasoituksen vastahyökkäyksestä. Kärpät menetti

kiekon syvällä hyökkäyksessä. Joonas Jalvanti lähetti oivalla syötöllä vieraat 2v 1 hyökkäykseen. Kristian Kuuselan lätty suoraan Tommi Huhtalan lapaan ja siitä suoraan kiekko yläputken kautta maaliin . 1-1- tasoitus syntyi ajassa 28.33.

Kolmannessa erässä Blues oli vahva. Eetu Pöysti siirsi irtkiekosta vieraat johtoon ajassa 44.41. Tilannetta edelsi Kärppien paha kiekonmenetys hyökkäysalueella. Miikka Salomäki laukoi tasoituksen vasemman tolpan viereen Joonas Kemppaisen mainiosta syötöstä ajassa 50.16. Viimeisellä kympillä espoolaiset olivat lähellä voittomaalia.

Jatkoajalla Kärpät rakensi muutaman upean tilanteen, mutta viimeistely tökki edelleen. Kristian Kuusela puolestaan pääsi läpi jatkoajan viimeisellä minuutilla osuen tolppaan.

Voittolaukauksissa Bluesin sankareiksi nousivat maalivahti Juuso Riksman torjunnoillaan ja Henri Laurila näyttävällä maalillaan.

Kommentit:

Bluesin käskyttäjä Mikko Saarinen oli tyytyväinen taistelun edelleen jatkuessa:

- Tyytyväinen pitää olla kahteen pisteeseen ja että ollaan vielä köyden päässä kiinni pudotuspelipaikkaa ajatellen. Ylivoima oli vähän köpöstä ja se vei mahdollisuudet kolmeen pisteeseen. Juuso Riksman ja Henri Laurila takasivat meille kaksi pistettä.Laurila lupasi kirkkain silmin tehdä maalin rankkarista. Pakkohan sellaiseen mieheen on luottaa, myhäili Saarinen.

Kärppien Hannu Aravirta manasi hyvän otteen katoamista:

- Voittotunnetta ei voi mistään ostaa. Kyllä se pitää itse kokea. Erittäin hyvä alku meiltä, mutta sitten rentous katosi ja meni vääntämiseksi. Olihan meillä jatkoajalla paikat ratkaista, mutta ihan hyvin Blues olisi voinut myös viedä kolme pistettä. Rankkareista ei sitten osata tehdä maaleja.

Muuta:

Kärpille tappio oli kuudes perättäinen.

Juhopekka Pietilä, Oulu

Tilaa Tommi Seppälän änärikirje

Yle Urheilun Vancouverissa asuva NHL-kirjeenvaihtaja Tommi Seppälä raportoi viikoittain maailman kovimman kiekkoliigan sisäpiiristä.

Suosittelemme

Tuoreimmat