Suora

  • Urheilua Yle Puheessa: Jääkiekkokierros
  • Jalkapallon Mestarien liigan makasiini
  • Urheiluruutu
  • Jalkapallon Mestarien liiga: Manchester City - Napoli

Pelicansin unelma pudotuspeleistä elää - Ässien voittoputki jatkuu

Torstaina oli JYPin vuoro nöyrtyä Ässien voittoputken edessä. Lahdessa Pelicans nousi sillasta voittoon ja piti pudotuspelihaaveensa elossa.

urheilu
Miikka Männikkö Pelicans
Miikka Männikkö keräsi torstaina tehot 1+1.Lehtikuva

Lahdessa nähtiin varsinainen trilleri, kun Pelicans tavoitteli tarvittavaa voittoa KalPasta pysyäkseen mukana pudotuspelitaistossa. Ensimmäiselle erätauolle mentiin 1-1-lukemissa, mutta heti toisen erän alkuun KalPa karkasi kahden maalin karkumatkalle Adam Masuhrin ja Kasperi Kapasen osumilla.

Kotijoukkue ei kuitenkaan luovuttanut, vaan Miikka Männikkö kavensi toisen erän puolen välin jälkeen komealla rystyharhautuksella. Tasoitusosuma nähtiin kolmannen erän puolessa välissä, kun Timo Pärssinen suti paluukiekon sisään.

Janne Kolehmaisen hyökkäyspään jäähy tuli KalPalle kalliiksi, sillä Markus Seikola vei illan toisella osumallaan kotijoukkueen ensimmäisen kerran johtoon, kun erää oli jäljellä vain neljä ja puoli minuuttia.

KalPa haki tasoitusta vielä ilman maalivahtia, mutta maalille vaihdettu Janne Juvonen piti maalinsa puhtaana ja lahtelaisten haaveet pudotuspeleistä elävät edelleen.

Porin juna etenee

Ässät otti jo 14. perättäisen voiton, kun se kaatoi sarjakakkosena olevan JYPin kotikentällään 3-2-lukemin.

Vierasjoukkue aloitti ottelun vahvasti, kun se siirtyi johtoon ensimmäisen erän loppupuolella Ramzi Abidin osumalla. Ässät oli edellisen kerran ollut tappiolla 24. tammikuuta – silloinkin jyväskyläläisiä vastaan.

Veli-Matti Savinaisen kova lyöntilaukaus toi kotijoukkueen kuitenkin tasoihin jo ennen ensimmäistä erätaukoa. Toisessa erässä Michael Ryan vei isännät johtoon Eero Elon upean esityön päätteeksi. Abid kuitenkin toi illan toisellaan pelin jälleen tasoihin.

Kolmannessa erässä Ässien tehoketju Armia-Niemi-Savinainen näytti jälleen omaa osaamistaan. Armia käytti kiekon nopeasti Savinaisella laidassa ja lähti itse rynnimään maalille. Kultakypärä palautti kiekon yhdellä kosketuksella Armialle, joka hassutteli kiekon ohi Tuomas Tarkin. Osuma jäi lopulta voittomaaliksi.

Ilves kiusasi Lukkoa

Lukolla oli kolmen pisteen voitolla Ilveksestä mahdollisuus varmistaa pudotuspelipaikkansa. Sarjajumbo oli kuitenkin Raumalla hankala vastus ja karkasi heti avauserässä johtoon Ville Koistisen osumalla.

Antti Kangasniemi lisäsi johdon ottelun puolessa välissä kahteen maaliin ja Koistisen illan toinen osuma näytti ratkaisevan ottelun jo toisessa erässä.

Kolmannessa erässä kotijoukkue sai kuitenkin kirin käyntiin, kun se iski kaksi osumaa 23 sekunnin sisällä. Maaleista vastasivat Josef Straka ja Janne Keränen. Se ei kuitenkaan riittänyt, kun Kai Kantola viimeisteli 4-2-osuman tyhjään maaliin.

SaiPan kiri ei riittänyt

Hakametsässä Tappara aloitti maalinteon avauserän lopussa, kun Juha Leimu iski suoraan Jussi Makkosen aloitusvoiton jälkeen kiekon ohi Hannu Toivosen. Jukka Peltolan komea rystylaukaus lisäsi johdon toisessa erässä kahteen maaliin, ja hetkeä myöhemmin Ville Nieminen survoi 3-0-osuman maalin edestä.

SaiPa kehitti vielä kirin, kun Jesse Mankinen iski kavennusosuman vain kolme sekuntia ennen toisen erän päätöstä. Brad Moran iski kolmannen erän puolessa välissä varsinaisen tahtomaalin, kun hän pelasi tilanteen loppuun asti ja ohitti Juha Metsolan.

Vierasjoukkue haki tasoitusta vielä ilman maalivahtia, mutta Tappara pysyi lujana ja nappasi kolme pistettä.

HPK haki pisteet Turusta

Turussa hengetön TPS ei antanut HPK:lle kunnon vastusta, kun vierailija poistui kaukalosta voittajana 0-3-lukemin.

Johan Larsson aloitti maalinteon ampumalla avausosuman siniviivalta vajaan kuuden minuutin pelin jälkeen. Toisessa erässä Ville Järveläinen iski kiekon toisen kerran Ville Hostikan selän taakse, mutta tuomari oli kuitenkin ehtinyt viheltää pelin poikki.

Järveläinen kuittasi tilanteen heti kolmannen erän alkuun, kun hän viimeisteli lähietäisyydeltä 2-0-osuman. Vain reilu minuutti tästä ja Antti Aarnio ohjasi seuraavan osuman Juho Mielosen hyvästä esityöstä.

Ottelun lopussa Teemu Rautiainen kaunisteli lukemiksi vielä 4-0.

Suosittelemme

Tuoreimmat