Koe uusi yle.fi

Suora

  • Hiihtolajien MC: Mäkihypyn karsinta
  • Köysikiipeilyn SM ja PM, karsinnat
  • Hiihtolajien MC: Yhdistetyn mäki

Ilves lisäsi Lukon ahdinkoa

Joukkueiden lähtökohdilla voi joskus olla todella suuri vaikutus jääkiekko-otteluun. Torstai-ilta Rauman Äijänsuolla osoitti sen tosiasian selvästi, kun Ilves haki 4-2-voiton Lukosta.

urheilu
Ville Koistinen
Ville Koistinen iski kaksi osumaa. (Arkistokuva)Yle

Kotijoukkue Lukolla oli isosti panosta kolmeen viimeiseen runkosarjaotteluun. Yhdellä voitolla se varmistaisi paikkansa kymmenen parhaan joukossa.

Ilveksen lähtökohta illan kamppailuun Raumalla oli puolestaan toisenlainen. Putoamiskarsintaan tuomittu ryhmä voi pelata loput ottelunsa paineetta ja hioa kynsiään karsintapelejä varten.

Kauden kolmesta aiemmasta ottelusta Lukko oli voittanut kaksi, ja muillakin mittareilla Lukko kantoi suosikin viittaa.

Ennakkosuosikin rooli ei sopinut kotijoukkueelle ollenkaan. Pelaajien kypärien alla vellovia tuntoja ei kukaan varmastikaan pysty selvittämään, mutta kenttätapahtumat olivat kaikkien nähtävillä.

Lukon otteet olivat todella hermostuneita ja usko omaan tekemiseen tuntui olevan todella heikko. Tuska ottelujen voittamiseen ja jopa maalien tekemiseen oli raumalaisille todella kova.

Ilveksen otteista sitä vastoin paistoi tekemisen rentous. Joukkue on hiljalleen saanut puolustuspelaamisensa kuosiin, ja kun vielä hyökkäyspäässäkin on alkanut tapahtua, niin pelaajien tekemisessä se näkyy.

Ilves otti ohjat kahden ensimmäisen erän aikana, kun tamperelaiset tekivät kahdessa ensimmäisessä erässä kolme osumaa. Ilveksestä tässä vaiheessa nousi esille hyvää ottelua pelannut Ville Koistinen, miehelle kahdessa erässä tehot 2+0.

Päätöserä teki pelistä vielä jännittävän. Lukko sai päätöserän puolenvälin jälkeen pelinsä toimimaan ja teki nopeasti kaksi maalia tullen maalin päähän.

Se ei kuitenkaan riittänyt vaan Ilves rokotti vielä kertaalleen Lukon pelatessa ilman maalivahtia. Loppulukemat 2-4 tyhjään maaliin viimeisteli Kai Kantola.

Kommentit:

Lukko-valmentaja Risto Dufva ei selitellyt omiensa esitystä pelin jälkeen.

- Jännittyneitä oltiin. Kun pelin juoni oli se, että vastustaja kävi meidän päädyssä kuittaamassa maalit, niin lopputulos oli se mikä oli, paalutti Dufva.

- Oma tekeminen on saatava vain paremmaksi, eiköhän tässä ala olla ne ajat ohi kun tarvitsee jännitellä. Muuten päästään pikaisesti lomille, maalaili Dufva.

Ilves-puolustaja Arto Tukio oli luottavainen kauden loppua ajatellen.

- Pelattiin tänään hyvä peli ja se on hyvä asia ajatellen kauden lopun karsintapelejä, pohti Tukio.

- Karsintapeleihin ei tarvitse mitään lisäsytykettä hakea. Pyritään vain olemaan valmiita, kun ne alkavat, Tukio alleviivasi.

Mika Heino, Rauma

Suosittelemme

Tuoreimmat