Iivo ja Kerttu Niskanen – sisko ja sen veli

Kerttu Niskanen on vaikuttanut neljä vuotta nuorempaan pikkuveljeensä ja tämän uraan hyvin paljon. Syystäkin Iivo muistaa mainita siskonsa aina, kun siihen on mahdollisuus.

hiihto
Kerttu Niskanen
Lehtikuva

Iivon joukkuekaveri Sami Jauhojärvi luonnehtii sekä Iivoa että Kerttua luonnonlapseksi. Hänen mielestään Niskasten perheen kasvatuksessa on jotain erityistä, sillä molemmat lapsista ovat aina aitoja - sekä erittäin kilpailuhenkisiä. Tämän myöntää Iivokin.

- Postilaatikolta kotiin olemme juosseet niin monta kertaa Kertun kanssa kilpaa, että kilpailullisuutemme juontaa varmaan sieltä. Se on niin pitkä kisasarja, että hankala sanoa, kumpi on voitolla. Kaikki keinot oli sallittu siinä kisassa, myös kyynärpäät, hän naurahti.

Kerttu on tasoittanut Iivon tietä hiihtomaailmassa monella eri tavalla. Iivo totesi aloittaneensa hiihtämään kunnolla vasta siinä vaiheessa, kun Kerttu siirtyi Vuokatin urheilulukioon.

- Sitä ennen en oikeastaan tiennyt juuri mitään harjoittelusta. Sitä ennen se oli sellaista ennen Salkkareita hiihtoa ja sitten Salkkareiksi äkkiä takaisin kotiin.

”Sisko on aina sisko”

Myös Iivo valitsi Vuokatin urheilulukion opinahjokseen ja sanoi Kertun madaltaneen kynnystä muuttaa vieraalle paikkakunnalle. Samalla hän otti valmentajakseen Esko Paavolan, samaisen valmentajan, jonka kanssa Kerttu teki aina tähän kauteen asti yhteistyötä.

- Meillä on varmaan Kertun kanssa samanlaisia ominaisuuksia. Pystymme samanlaisilla harjoituksilla tekemään tuottavaa treeniä. Mitä Kerttu oli tehnyt aiemmin, sopivat myös minulle.

Ensimmäisellä maajoukkueleirillä tilanne oli Iivon mielestä samanlainen kuin lukiossa: Kerttu oli kertonut hänelle toiminnasta ja oli hän käynyt muutamaan otteeseen leireillä jo alaikäisenä.

- Ainahan se sisko on sisko. Leireilläkin hän on sellainen huolehtivainen isosisko, Iivo hymähti.

Niskasten perheeseen kuuluu vielä kaksi muutakin sisarusta, Iita ja Katri. Katri on luonut mainetta vaatesuunnittelijana, ja Iivo myöntää, että lahjat ovat tällä saralla osuneet oikeaan osoitteeseen.

- Mukavahan tuota alaa on seurata vierestä, mutta ei kyllä minulle sovellu. Viimeksi kun ompelin sponsorimerkkejä liiton takkiin, niin ehdin ommella kolme pistoa, ennen kuin neula meni poikki, Iivo nauroi.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat