1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. urheilu

Suurpujottelucupin voitto ratkesi - Sandell 16:s Sloveniassa

Ted Ligety varmisti suurpujottelucupin voiton. Marcel Hirscher vankisti otettaan kokonaisvoitosta.

Ted Ligety. Kuva: AFP / Lehtikuva

Pari viikkoa sitten Garmisch-Partenkirchenissä neljänneksi sijoittunut Marcus Sandell ei päässyt samanlaiseen vauhtiin suupujottelun maailmancup-osakilpailussa Slovenian Kranjska Gorassa. Sandellin vauhti riitti 16:nteen sijaan.

- Eilen illalla oli vielä 38,2 astetta kuumetta ja ajattelin jo, ettei tämän päivän kisasta tule mitään. Ennen kilpailua ja kierrosten välissä kävin lääkäreiden tarkastuksessa ja sain heiltä laskuluvan päivän kilpailuun. Särkylääkkeitä tosin jouduin aika paljon syömään, Sandell kertoi.

Sandell lähti toiselle kierrokselle sijalta 13, mutta vauhti ei ollut riittävää. Suurpujottelucupissa yhä kahdeksantena jatkavalla Sandellilla on edessään vielä maailmancupin finaali Sveitsin Lenzerheidessa ensi viikonloppuna.

Kilpailun voitti Yhdysvaltain Ted Ligety, joka varmisti samalla suurpujottelucupin voiton. Toiseksi sijoittui maailmancupia johtava Itävallan Marcel Hirscher ja kolmanneksi Ranskan Alexis Pinturault. Hirscher kasvatti johtonsa Norjan Aksel Lund Svindaliin nähden 69 pisteen suuruiseksi.

Ligety on hallinnut suurpujottelua viime vuosina. Hän on hallitseva maailmanmestari ja suurpujottelucupin hän on voittanut myös vuosina 2008, 2010 ja 2011.

MAAILMANCUPIN SUURPUJOTTELU, Kranjska Gora

  1. Ted Ligety            USA 2.35,43
  2. Marcel Hirscher       AUT +  0,45
  3. Alexis Pinturault     FRA +  0,77
  1. Felix Neureuther      GER +  0,81
  2. Thomas Fanara         FRA +  1,22
  3. Aksel Lund Svindal    NOR +  1,30
  4. Benjamin Raich        AUT +  1,77
  5. Philipp Schörghofer   AUT +  1,99

16. Marcus Sandell        FIN +  2,40

Victor Malmström ajoi ulos 1. kierroksella.