Suora

  • Urheiluruutu
  • DreamHack Open Fall 2020
  • "Täällä voin olla oma itseni" - Malou löysi turvapaikkansa roller derbystä
  • Urheiluruutu

Saarinen näpäytti epäilijöitä - "Hyvä uuden kauden alku"

Kahdeksas sija kotiyleisön edessä oli Aino-Kaisa Saariselle suuri saavutus. Saariselle onnistuminen oli tärkeä loppukautta ajatellen.

urheilu
Aino-Kaisa Saarinen
Aino-Kaisa SaarinenTomi Hänninen

Aino-Kaisa Saarinen totesi lauantaina, ettei hän tiedä yhtään, mihin tulokseen hän pystyy sunnuntain kympillä. Kahdeksas sija ja hyvä hiihto saivatkin hänet hymyilemään erittäin leveästi maalissa.

- Nyt tuntui hyvälle. Se oli kauden parasta vauhtia, hän totesi, mutta myönsi, että jotain vielä puuttuu.

- Puuttuu vielä sellainen, että pystyn raivolla hyökkäämään nousuihin. Mutta tämä on hyvä uuden kauden alku minulle. Tällainen onnistuminen vie kuntoa eteenpäin.

Saarisen mukaan kausi on hyvä päättää hyvään vauhtiin, silloin koko kaudesta ei jäisi huonoa makua. MM-kisojen pettymyksen lisäksi hänen alkukautensa meni piloille lihasten väsymisen takia.

- Tämä antaa toiveita. Katsotaan, miten ihan loppukausi sujuu. Nyt on ainakin suunpielet ylöspäin ja on paljon rennompi fiilis. Tiedän vähän, missä mennään. Olin suoraan sanoen niin ulapalla, että en tiennyt, mitä voin odottaa.

Pakko opetella lepäämään

Itseään valmentava Saarinen totesikin, että hänen täytyy nyt opetella lepäämään enemmän ja kiinnittää enemmän huomiota levon ja kuormituksen määrään, sillä alkukaudesta hän ei palautunut kovasta harjoittelusta. Imuroinninkin sadalla prosentilla tekevän hollolalaisen mukaan lepääminen on hänelle kuitenkin kova haaste.

- Kai se Tom (aviomies) sitoo minut ja laittaa oviin hälytykset. Tai sitten hommataan minulle sellainen vangin jalkapanta, Saarinen nauroi ja lupasi välttää imurointia.

Saarinen ei ole vielä pohtinut ensi kauden valmennuskuvioitaan. Hän myönsi, että haluaisi tehdä tiivimpää yhteistyötä muun muassa entisen valmentajansa ja nykyisen mentorinsa Jarmo Riskin kanssa, mutta Riskin työ pitää hänet kiireisenä.

- Ollapa bisnesihminen eikä urheilija, niin saisin parempaa valmennusta, hän hymähti.

Saarinen uskoo kuitenkin vakaasti, että hän pystyy vielä nousemaan kärkitaistoon mukaan. Hän on oppinut vaikeuksistaan ja saanut niistä lisää voimaa.

- Silloin kun minulta meni käsi Oslon MM-vuonna, en olisi kuuna päivänä uskonut, että pystyn siitä jamasta nousemaan. Olen sen kerran tehnyt, joten uskon, että pystyn punnertamaan saman uudelleen. Kapasiteettia löytyy, hän vakuutti.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat