1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. urheilu

Poutiaisen kausi katkesi polvivammaan - "Aikaa on riittävästi Sotshiin"

Alppihiihtäjä Tanja Poutiaisen kausi päättyi dramaattisella tavalla polven eturistisidevammaan. Poutiainen ei silti tingi tavoitteestaan menestyä ensi talven Sotshin olympiakisoissa.

Tanja Poutiainen kuvassa
Tanja Poutiainen sairaalan tutkimuksissa.

Alppihiihtäjä Tanja Poutiainen sai maanantaiaamuna ikäviä uutisia. Poutiaisen polvessa todettiin eturistisidevamma, joka vaatii välitöntä leikkaushoitoa. Poutiainen leikataan jo tänään.

Poutiaisen polvi vääntyi lauantaina Saksassa lasketussa maailmancupin suurpujottelussa. Magneettikuvaus kertoi tylyn totuuden.  

- Polven eturistiside meni poikki ja leikataan jo tänään. Kuntoutus alkaa heti leikkauksen jälkeen, Poutiainen kertoi Yle Urheilulle.

- Tällaisista vammoista toipuminen kestää yleensä noin kuusi kuukautta. Pääsen ensi syksynä takaisin lumille, sitä ennen on edessä paljon kuntoutusta ja fysiikkaharjoituksia, Poutiainen arvioi.

Poutiaisen eturistisidevamma on tuttu vaiva erityisesti Kalle Palanderille, joka kärsi samasta vammasta vuonna 2006. Poutiainen muistaa, miten nopeasti Palander teki paluun huipulle.

- Palander voitti maailmancupin osakilpailun reilut kahdeksan kuukautta loukkaantumisensa jälkeen, Poutiainen muisteli.

- Tämä on alppihiihtäjille yleinen vamma. Olen nähnyt, miten urheilijat ovat tulleet nopeastikin takaisin kisoihin.

Olen nähnyt, miten urheilijat ovat tulleet nopeastikin takaisin kisoihin.

Tanja Poutiainen

Menestys Sotshissa yhä tavoitteena

Poutiainen painotti, että hänen ensi talven tavoitteensa on yhä menestyä Sotshin olympiakisoissa. Poutiaisella on vielä hyvin aikaa päästä kovaan vireeseen ensi talven koitoksiin.

- Ero aiempaan on siinä, että ensi kesästä tulee hyvin erilainen kokemus. Jalkapalloa täytyy jättää vähemmälle ja ottaa muuta tilalle, Poutiainen sanoi.

- Oletan, että olen ensi syksynä fyysisesti kovemmassa kunnossa kuin olin viime vuoden syksyllä, Poutiainen uskoi.

Sotshissa kamppaillaan olympiamitaleista vajaan vuoden kuluttua - helmikuussa 2014.

- Sotshin olympiakisoihin on aikaa vielä yli 11 kuukautta. Aikaa on siis aivan riittävästi. Täytyy tehdä kaikki asiat hyvin ja maltilla, tavoitteeni eivät ole muuttuneet mihinkään, Poutiainen korosti.