Hyppää sisältöön

Katja Kankaanpää ottelee huhtikuussa vapaaottelun huipulla: ”Voittamaanhan sinne lähdetään”

Arto Nybergin vieraana ollut Katja Kankaanpää odottaa innolla ensimmäistä Invicta-organisaation kamppailuaan.

Katja Kankaanpää Arto Nybergin haastattelussa
Katja Kankaanpää oli sunnuntaina Arto Nybergin vieraana. Haastattelu alkaa kohdasta 17.30.

Katja Kankaanpää on suomalaisen vapaaottelun kirkkaimpia tähtiä. Hän on otellut ammattilaissäännöillä kahdeksan kamppailua, joista tuloksena on seitsemän voittoa ja yksi tasapeli.

Tappiottomana otteleva seinäjokinen ottaa huhtikuussa jälleen uuden harppauksen urallaan, kun hän ottelee ensimmäisen kamppailunsa yhdysvaltalaisen Invictan riveissä.

IFC on ainoastaan naisille tarkoitettu organisaatio ja samalla myös naisten ykkösorganisaatio. Lajin suurimman organisaation UFC:n illoissa on nähty tähän mennessä vasta yksi naisten ottelu.

Ammattilaisuus-statuksesta huolimatta Kankaanpää ei ottele ammatikseen.

- Päivätyöt ei jää. Tämä lajina on Suomessa niin marginaalilaji, että ei tällä elätä itseään. Päivätöitä ei voi lopettaa, Kankaanpää kertoi Arto Nybergin haastattelussa.

- Ammattilaisuus tarkoittaa lähinnä sitä, että ammattilaissäännöillä otellaan. Toki Jenkeissä osa elää sillä ja pystyy panostamaan enemmän kuin täällä, hän jatkoi.

Kankaanpäällä on vahva yleisurheilutausta. Kamppailulajit hän aloitti 15-vuotiaana, kun karate tuli mukaan kuvioihin. Vapaaottelu tuli kuvaan vasta huomattavasti myöhemmin.

- Itsensä kehittäminen vapaaottelussa viehättää, ei se vastustajan mätkiminen niinkään. Joutuu kiperiin tilanteisiin ja niistä pitää selvitä.

Huhtikuussa rapakon taakse

Edellisen kerran Kankaanpää otteli vuodenvaihteessa Irlannissa, kun hän kaatoi yksimielisellä tuomaripäätöksellä irlantilaisen Aisling Dalyn.

- Matsi meni yllättävän hyvin. Sain tehtyä niitä omia juttujani ja pidettyä matsin omalla vahvuusalueella. Ei hän oikein päässyt omaa juttuaan tekemään.

Ottelu varmisti myös kutsun Yhdysvaltoihin ottelemaan.

Joutuu kiperiin tilanteisiin ja niistä pitää selvitä

Katja Kankaanpää

- Managerini Markku on tehnyt tosi paljon töitä sen eteen, että pääsen Invictaan ottelemaan. Uudenvuoden ottelu oli hyvä näyttö heille. Tiesimme, että he seuraavat, ja saman tien tuli yhteydenotto matsin jälkeen, että tänne seuraavaksi.

Kankaanpään uran toistaiseksi kovin paikka on 5. huhtikuuta, kun hän kohtaa brasilialaisen Juliana Carneiro Liman Kansas Cityssä.

Rapakon takaa lähdetään hakemaan vain yhtä asiaa.

- Vastustajallani on thainyrkkeilytaustainen Osaa kuitenkin myös painia ja viedä alaskin, eli monipuolinen. En odota kovin helppoa matsia, mutta ihan voitettavissa oleva vastustaja. Ja voittamaanhan sinne lähdetään, Kankaanpää latasi.

.
.