Suora

  • Urheilukierros
  • Urheiluruutu
  • FIFAn jalkapallon naisten MM: ITA - BRA
  • FIFAn jalkapallon naisten MM: JAM - AUS
  • Urheiluruutu
  • FIFAn jalkapallon naisten MM päivän kooste

Kärpät nosti itseluottamusta - Tarkin vire JYPin ilonaihe

Kärpät kaatoi voittomaalikisan jälkeen JYPin maalein 1-0. Voitto oli oululaisille toinen perättäinen ja tärkeä tulevaa Lukko-sarjaa ajatellen.

urheilu
Juha-Pekka Haataja, Kärppä-hyökkääjä
Juha-Pekka Haataja, SM-liigan pistepörssi- ja maalikuningasTomi Hänninen

Avauserä pelattiin tasaisen tarkasti virheitä vältellen. Molemmat joukkueet saivat muutaman maalitilaisuuden. Vieraat pääsivät yrittämään kerran ylivoimaa. Kotialivoima toimi kuitenkin mainiosti, eikä maalipaikkoja syntynyt.

Erän viimeisellä minuutilla maali oli lähimpänä. Kärppien Ivan Humlin rannelaukaus pysähtyi Tuomas Tarkin oivaan hanskatorjuntaan.

Toisessa erässä isäntäjoukkue otti hallinnan ja rakensi runsaasti maalipaikkoja. Tuomas Tarkki piti kuitenkin upeilla torjunnoillaan vieraat pelissä mukana. Omat maalipaikkansa rakensi myös Jyp, mutta myös kotivahti Johan Backlund torjui hyvin.

Kärpillä maalinteko tuotti edelleen suurta tuskaa. Näinhän se tilanne on ollut muutamien viikojen ajan.

Kolmas erä mentiin tasaisesti, mutta maalinteko oli ylivoimaista molemmille. Lähimmäksi maalia pääsi kotijoukkueen Toni Kähkönen lauottuaan tolppaan. Kärpät haki loppuhetkillä voittoa aktiivisesti ilman maalivahtia tuloksetta.

Lopulta ratkaisu haettiin voittolaukauksilla tuloksettoman jatkoajan jälkeen. Kärpiltä ratkaisijaksi nousi puolustaja Josef Boumedienne, joka nosti hienosti kiekon oikeaan yläkulmaan.

Haatajalle pistepörssin voitto

Kärppien Juha-Pekka Haataja voitti runkosarjan pistepörssin lukemilla 28+31. Tänään Haataja onnistui upealla rankkarillaan.

Mies oli tyytyväinen pistepörssin voittoon. - Kyllähän se mukavalta tuntuu. Tietää, että on tehnyt jotakin oikein. Olen saanut pelata hyvässä kentällisessä ja paljon.

- Sarja Lukkoa vastaan on raaka. Valmiina on oltava heti, kun kiekko tippuu jäähän. Vähämaalinen sarja, jossa maalivahtipelillä iso merkitys.

Kärppien käskyttäjä Hannu Aravirta oli tyytyväinen joukkueensa ilmeeseen. - Enempää taistelua ei pelaajilta voi vaatia. Puolustuspeli oli hyvää ja tärkeintä oli saada toinen perättäinen voitto, mikä ruokkii itseluottamusta.

JYPin Jyrki Aho oli korostanut tiiviin puolustamisen tärkeyttä.

- Tarkoitus oli puolustaa tiiviisti ja kytätä mahdollisuutta tehdä sitten maali tyhjiin, kun arvattiin Kärppien hakevan kolmen pisteen voittoa. Tasaista oli. Molemmat maalivahdit hyviä. Tuomas Tarkkihan on sitä ollut koko kauden. Harmi, ettei Kalle Koskinen saanut maalia rankkarista runkosarjauran päätteeksi, mutta Markus Nenonen puolestaan teki komean maalin.

Pekka Pietilä, Oulu

Tilaa Tommi Seppälän änärikirje

Yle Urheilun Vancouverissa asuva NHL-kirjeenvaihtaja Tommi Seppälä raportoi viikoittain maailman kovimman kiekkoliigan sisäpiiristä.

Suosittelemme

Tuoreimmat