Suora

  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Nadal kukisti Federerin selvästi

Selkävaivoista kärsinyt Roger Federer ei pystynyt haastamaan Rafael Nadalia. Espanjalaiselle Indian Wellsin turnaus on ensimmäinen kovalla alustalla pitkän loukkaantumisen jälkeen.

urheilu
Rafael Nadal syöttää Acapulcon-turnauksen finaalissa.
AFP / Lehtikuva

Rafael Nadal on edennyt tenniksen Indian Wellsin ATP-turnauksen välieriin. Espanjalainen kukisti puolivälierässä Sveitsin Roger Federerin suoraan kahdessa erässä lukemin 6-4, 6-2.

Nadal pelasi ottelussa vakuuttavasti, eikä turnauksen hallitseva mestari Federer pystynyt vastaamaan maailmanlistan vitosen terävään lyöntipeliin. Ensimmäisessä erässä Nadal mursi Federerin syötön kerran ja toisessa erässä kolmesti. Kaiken kaikkiaan ottelu kesti vajaat puolitoista tuntia.

Nadal oli polvivamman takia sivussa tositoimista seitsemän kuukauden ajan, ja espanjalainen palasi pelikentille helmikuun alussa. Turnaus on espanjalaiselle ensimmäinen kovalla alustalla hänen paluunsa jälkeen.

Voitto oli Nadalille uran 19:s Federeristä. Kaiken kaikkiaan kaksikko on kohdannut 29 kertaa. Federerin vaisua esitystä selittää osin selkävaiva, josta maailmanlistan kakkonen on kärsinyt läpi turnauksen.

- En usko, että Roger oli sataprosenttisessa kunnossa tänään. Ottelut Rogeria vastaan ovat aina todella erityisiä. Olen todella iloinen, että selviydyin välieriin, Nadal kertoi ottelun jälkeen.

Välierässä Nadal saa vastaansa turnauksen kuudenneksi sijoitetun Tsehkin Tomas Berdychin.

Korjaus 11:35: Nadal oli sivussa polvivamman takia eikä nilkkavamman kuten jutussa aiemmin luki.

Suosittelemme

Tuoreimmat