Vakiovihje: Dons ideavarmaksi

Milton Keynes Dons hävisi viikko-ottelunsa Shrewsburylle, mutta sitä ennen löytyi sarjapeleistä kuuden ottelun tappioton putki.

Kuva: Yle

Viikon 11 vakioveikkauskierros on haastava. Selkeimmät pelivääristymät löytyvät kierroksen eniten pelattuista joukkueista. Kierros ei myöskään tarjoa jättisuosikkeja, joten onnistujalle voi olla luvassa muhkea voittopotti.

Yksi kierroksen mielenkiintoisimmista varmaehdokkaista löytyy kohteesta 12. Milton Keynes Dons hävisi viikko-ottelunsa Shrewsburylle, mutta sitä ennen alta löytyi sarjapeleistä kuuden ottelun tappioton putki. Sarjasijoitus on keskikastissa, mutta peliesitykset ovat olleet niin vahvoja, että sijoitus voisi olla hieman korkeammallakin.

Tranmeren alkukausi oli vahva ja se johti Ykkösliigaa pitkään. Viime aikojen otteet ovat kuitenkin olleet heikkoja ja sijoitus on tullut alaspäin. Erityisesti vieraspeleissä joukkueella on ollut viime aikoina vaikeaa. Viikko-ottelussa tuli selkeä 0-2 tappio Walsallille ja 11 edellisestä vieraspelistä on tullut vain kolme voittoa.

Vakiossa MK Donsia on pelattu hyvin maltillisesti. Näiden joukkueiden välinen tasoero ei ole sarjataulukon näkymän veroinen, joten kohteessa 12 MK Dons nousee kierroksen ideavarmaksi.

Bristol City jatkaa nousuaan

Championshipissä Bristol City on vahvassa iskussa. Joukkueen sarjasijoitus on edelleen viimeinen, mutta viime aikojen pelivire on ollut täysin päinvastainen. Kymmenestä edellisestä ottelusta on kertynyt jo kaikkiaan viisi voittoa, eikä alkukaudella pahasti vuotanut puolustus ole päästänyt ainuttakaan maalia kolmessa edellisessä ottelussa. Bristol City on selkeässä nousukunnossa.

Wolverhampton on materiaaliltaan huomattavasti vahvempi joukkue, mutta sen kausi on ollut suuri pettymys. Nyt Wolves on Bristol Cityn edellä sarjataulukossa enää vain niukasti paremman maalieronsa turvin. Viime aikojen peliesityksetkään eivät paljoa lupaa. Joulun jälkeen voittoja on kertynyt vain tasan yksi kappale.

Vakiopelaajat ovat kuitenkin jostain syystä pelanneet Wolvesin tähän otteluun selkeäksi suosikiksi. Tämä näkemys on kuitenkin täysin väärin, vaan tämä ottelu on lähtökohdiltaan hyvin tasainen. Kohde 11 tarjoaakin hienon mahdollisuuden rohkeaan kannanottoon. Lapulle merkitään vain X2.

Crawley Town kaatamaan kovavireistä Walsallia

Walsallin pelivire kääntyi jouluna lähes päälaelleen. Sitä ennen joukkue pelasi liki kaksi ja puoli kuukautta ilman voittoa. Seuraavista 16 ottelusta voittoja on kertynyt jo huikeat 11 kappaletta ja Walsall on tämän myötä tullut tosissaan mukaan taisteluun nousukarsintaan oikeuttavista sijoituksista.

Crawley Town puolestaan löytyy sarjan keskikastista. Sekään ei ole pelannut viime aikoina huonosti, sillä 10 edelliseen otteluun tappioita on kertynyt vain kolme. Perustason puolesta näillä kahdella joukkueella ei ole suurta eroa.

Vakiossa Walsall on kuitenkin viime aikojen voittojensa johdosta pelattu suureen suosikkiasemaan. Lähtökohdat otteluun ovat huomattavasti tätä tasaisemmat. Walsallia onkin pelattu niin paljon liikaa, että kohteen 13 järkevimmät pelimerkit ovat X2.

1 Swansea – Arsenal 2
2 Southampt – Liverpool 2
3 Aston V – QPR 12
4 Stoke – West Brom 1
5 Sheff W – Cardiff 12
6 Barnsley – Watford 2
7 Blackpool – Peterboro 12
8 Hull – Nottingh. 1
9 Middlesbr – Birmingh. 1X
10 Ipswich – Bolton 2
11 Wolves – Bristol C X2
12 MK Dons – Tranmere 1
13 Walsall – Crawley T X2

Kari Linna