Suora

  • Elävä arkisto esittää

Kaisa Mäkäräinen iloinen päätöskisasta: "Tämä oli henkisesti tärkeä sijoitus"

Kaisa Mäkäräiselle palkintosija kauden päätöskisassa oli tärkeä asia.

urheilu
Kaisa Mäkäräinen
Kaisa Mäkäräinen muisteli kauttaan lämmöllä. Kauteen väriä toi MM-hiihdot Val di Fiemmessä.Lehtikuva

Kaisa Mäkäräinen sijoittui kolmanneksi ampumahiihdon maailmancupin kauden päätöskisassa Venäjän Hanti-Mansiskissa. Mäkäräinen oli kisan jälkeen mielissään tuloksesta.

- Kyllä jäi hyvä tunnelma kilpailusta. On mukava päättää kausi palkintosijaan. Henkisesti tarvitsin tätä sijoitusta tosi paljon, Mäkäräinen sanoi Yle Urheilulle.

Mäkäräinen ampui kisassa kaksi sakkoa, molemmat pystypaikoilta. Viimeisellä hiihtopätkällä vauhti riitti nousemaan viidenneltä sijalta kolmanneksi.

- On tosi kiva, että tuo makuuammunta toimii nyt niin hyvin, että se tuo varmuutta kisan aloitukseen. Sillä pysyy pelissä mukana mahdollisimman pitkään. Jos se pystyammuntakin löytyisi sieltä ensi kaudeksi.

Mäkäräinen sijoittui maailmancupissa viidenneksi. Kauteen mahtui kuusi palkintosijaa, mutta osakilpailuvoitto jäi puuttumaan. MM-kisoissa parhaaksi sijoitukseksi jäi kahdeksas sija.

- Viime vuonna olin cupissa neljäs kymmenellä palkintosijalla ja kahdella voitolla. Vaikka se ei niin näy tuossa kokonaissijoituksessa, niin oli siellä vuosi sitten enemmän niitä kärkisijoja.

- Olen vähän yllättynytkin siitä, että tuo cup-sijoitus on noinkin hyvä tänä vuonna. Itsestäni tuntuu, että olen ollut niin paljon useammin viiden sakin ulkopuolella kuin sisäpuolella. Se kertoo vain siitä, että muillakin sijoitukset vaihtelevat. Kokonaiscupissa tärkeintä on löytää tasaisuus, jos siinä meinaa pärjätä.

Ampuminen oli Mäkäräiselle kivi hiihtomonossa tällä kaudella. Mäkäräinen kuitenkin muistutti, että ampumahiihdossa on kyse kokonaisuudesta.

- Tällaista se on ollut tällä kaudella. Se pitää vain hyväksyä ja koittaa löytää ne syyt siihen. Eteenpäin on mentävä. Sen eteen on tehtävä töitä.

- Kaikilla se vähän vaihtelee kisasta toiseen. Joskus kulkee hiihto, joskus ammunta. Tässä on kuitenkin yhdestä lajista kyse.

"Maastohiihto oli mukava keikka"

Kaisa Mäkäräisen kauteen väriä toi hiihdon MM-kilpailut Val di Fiemmessä.

- Se oli kiva keikka. En ehkä päässyt siitä ihan niin paljon nauttimaan sellaisena hauskanpitokeikkana kuin ajattelin. Media pystyi aikamoisen paineen minulle siitä harteilleni laittamaan, mutta kai minä siitä ihan kohtuullisesti selvisin tuloksellisesti.

- Tavoitteena oli sijoitus 10 parhaan sakkiin ja paikka viestijoukkueessa. Ne eivät toteutuneet, mutta eivät ne kauaskaan jääneet. Olen tosi otettu siitä, että maastojohdon valmennusjohto antoi tuon mahdollisuuden, Mäkäräinen sanoi.

Tulevina kausina maastohiihto saattaa kuulua Mäkäräisen kisaohjelmaan, mutta ei väkipakolla.

- Jos aikataulut antaa myöten. Oli se tälläkin kaudella aika tiukkaa. Ensi vuonna taitaa olla aika hankala löytää sellaista näyttöpaikkaa, että pääsisi lunastamaan paikkaa maastohiihdossa. En ota siitä mitään stressiä. Ampumahiihto on minun lajini ja siinä haluan menestyä.

Vajaan vuoden kuluttua Mäkäräinen kamppailee Sotshissa olympiamenestyksestä. Edessä on kuitenkin paljon harjoittelua, jota Mäkäräinen pitää Sotshista haaveilemista tärkeämpänä asiana.

- Kyllähän se aina mielessä on, mitkä ne seuraavat lajin arvokisat ovat, mutta on ihan turha nyt miettiä Sotshia. Nyt pitää pohtia harjoituskauden treenejä, jotta siellä Sotshissa olisi mahdollisuus pärjätä. Fokus pitää kaikilla olla siinä harjoittelussa. Ajatukseni ovat siinä, miten saan itseäni kehitettyä paremmaksi urheilijaksi. Kisoihin sitten mennään näyttämään se, mitä harjoituskaudella on saatu aikaiseksi.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat