Vehanen rautaa jatkoerässä - Lukko selätti Kärpät

Petri Vehasen loistotorjunnat jatkoerässä ja Matt Generousin 3-2-osuma olivat liikaa Kärpille sunnuntaina. Lukko haastaa puolivälierissä Jokerit.

urheilu
Lukko ja sen mainio ykkösketju juhlii Raksilassa, 17.3.2013
Lukko ja sen mainio ykkösketju juhlii RaksilassaYle

Hannu Aravirran johtama Kärpät sortui jälleen kerran omassa kotipelissään virhesumaan ottelun alussa, ihan kuten 1. pudotuspelisarjan avauspelissä Lukkoa vastaan.

Kärpät ylihyökkäsi ensimmäisessä kunnon hyökkäyksessään, ja Lukon pelätty ykköskenttä pääsi vastaiskuun. Teemu Nurmi ja Josef Straka pelasivat upeasti avopaikan takakulmalle Justin Azevedolle, joka ei erehtynyt.

Kärpät oli tämän jälkeen tavoilleen uskollinen ja hallitsi tapahtumia luoden muutaman maukkaan tekopaikan. Petri Vehanen esti kuitenkin Joonas Komulaisen ja Miikka Salomäen laukaukset.

Terävä Lukko siirtyi 2-0-johtoon 13. minuutilla, kun vieraiden tähtiketju ronkki valtavalla tahdonvoimalla kiekon väkisin Kärppä-häkkiin. Maalivahti Johan Backlund oli valunut ihmeellisesti pois maalila, ja Straka sai liruttaa pelivälineen helposti rysään.

Jarkko Kauvosaarella oli toisen erä alussa mainio paikka tehdä vastaiskusta Lukolle kolmas maali, mutta tällä kertaa Backlund otti tärkeän kaksoistorjunnan. Heti perään Simon Suoranta toimitti kiekon maalin eteen, ja Joonas Kemppainen napautti 1-2-kavennuksen Kärpille.

Kärpillä oli mahtipaikka nousta Lukon rinnalle toisen erän jälkimmäisellä puoliskolla, mutta joukkue tuhlasi kahden miehen ylivoimansa. Ivan Humlilla oli mm. tuhannen euron sauma maalintekoon, mutta tshekkihyökkääjä ei saanut pelivälinettä tyhjiin.

Kolmannen erän alkuun Lukko-molari Vehaselle sattui työtapaturma, ja Salomäen pienestä kulmasta lähettämä veto livahti jalkojen välistä maaliin. Kärpät nousi 2-2:een.

Jatkoerän alussa Toni Kähkönen karkasi alivoimalla läpiajoon, ja Kärppä-hyökkääjää rikottiin rangaistuslaukauksen arvoisesti. Kähkönen nosti kiekon rankkarista sivutolppaan.

Tämän jälkeen Vehanen otti paraatitorjunnat ja esti Kähkösen läpiajon ja sitä seuranneen Joonas Kemppaisen avopaikan.

Ensimmäisen jatkoerän puolivälissä Matt Generousin maalille lähettämä kaukoveto upposi maskin takaa Kärppä-verkkoon, ja Lukon puolivälieräpaikka varmistui. Raumalaisten veskari Vehanen oli jatkoerän suuri sankari. Lukko haastaa keskiviikkona 20. päivä alkavissa puolivälierissä Jokerit.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat