"Kaisa Mäkäräisen kausi lievä pettymys"

Jarmo Punkkinen tietää, miten Kaisa Mäkäräinen saadaan huippuiskuun ennen ensi talven olympiakisoja.

urheilu
Kaisa Mäkäräinen
Kaisa Mäkäräinen.Lehtikuva

Ampumahiihtäjä Kaisa Mäkäräisen valmentaja ja Yle Urheilun asiantuntija Jarmo Punkkisen mielestä hänen suojattinsa kausi oli lievä pettymys. Punkkinen painottaa, että tulevassa harjoittelussa pitää kiinnittää huomiota siihen, että fyysisen harjoittelu ja ampumisen harjoittelu saadaan paremmin sopimaan yhteen.       

Mäkäräinen sijoittui sunnuntaina kolmanneksi ampumahiihdon maailmancupin kauden päätöskilpailussa Venäjän Hanti-Mansiskissa.

- Viimeisen kilpailun palkintokorokesija oli positiivinen asia, mutta kokonaisuudessaan kausi oli lievä pettymys. Hyvän harjoituskauden jälkeen odotukset olivat korkealla, ja jos kausi alkaa yskähdellen, niin kauden aikana on vaikeaa saada sitä kuntoon, Punkkinen selvitti.

Punkkisen mukaan Mäkäräisen suurin menestyksen este kauden aikana oli se, että suomalaisen ammunta ei ollut huipputasolla. Eniten Mäkäräisellä on ollut viimeisillä pystyammuntapaikoilla.

- Ampuminen ja erityisesti pystyampuminen eivät olleet sillä tasolla, mitä huipputasolla edellytetään. Jos itseluottamus katoaa, vaatii se useita onnistumisia peräkkäin, jotta se saadaan takaisin. Pystypaikoilta on ollut kilpailujen lopussa henkisesti vaikeaa. Epävarmuus ja itseluottamuksen puute on kulminoitunut viimeisille pystypaikoille.

Punkkisen mukaan Mäkäräinen on kuitenkin kehittynyt kauden edetessä.

- Tämän vuoden puolella makuuampuminen on ollut jo ihan hyvää. Jos itseluottamus katoaa, on sen tavoittaminen vaikeaa.

Mäkäräinen haluaisi palata ammunnan harjoittelussa enemmän siihen, että hän itse vastaisi enemmän harjoittelun toteutumisesta.

- Kaisalle sopii paremmin se, että hän itse vastaa harjoittelun toteutumisesta, kuten hän teki menestyskaudellaan. Hän sai sitoutettua itsensä paremmin, kun hän itse vastasi suunnittelusta ja toteuttamisesta. Kaisalle sopii se, että hän kantaa itse vastuun, sillä hän on valmis siihen, Punkkinen valotti.

Ensi talven päätähtäin on Sotshin olympiakilpailut.

- Muilta osin harjoitteluun ei ensi kautta ajatellen kannata tehdä isoja muutoksia. Fyysisessä harjoittelussa olemme menneet samalla sapluunalla jo aika monta kautta. Siihen ei ole tulossa isoja muutoksia. Mietittävää on siinä, kuinka fyysisen harjoittelun ja ampumisen harjoittelun saa paremmin sopimaan yhteen.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat