Suora

  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Tanskan pyöräilijäsuuruus tuli ulos lääkekaapistaan

Tyler Hamiltonin kirjassaan peräänkuuluttama avoimuus dopingin käytössä toi jo yhden entisen pyöräilytähden tunnustamaan epon käytön

urheilu
Rolf Sörensen tuulettaa
Rolf SörensenAFP/Lehtikuva

Yksi pyöräilymaana tunnetun Tanskan menestyneimmistä ajajista, Rolf Sörensen on tunnustanut käyttäneensä epoa ja kortisonia 1990-luvulla. Ennen tunnustusta hän oli yli vuoden ajan kieltänyt julkisuudessa käyttäneensä kiellettyjä aineita.

- Käytin epoa ajoittain 1990-luvulla, joskus myös kortisonia. Tahdoin ainoastaan olla samalla viivalla muiden kanssa. En aio kuitenkaan paljastaa muiden nimiä. Se ei kuulu tyyliini. Voin kuitenkin lisätä, että luonnollisesti en suinkaan ollut yksin, kertoi 47-vuotias Sörensen lausunnossaan.

Tanskalaisen ura kesti vuodesta 1986 vuoteen 2002. Uran suurimpiin saavutuksiin lukeutuvat kaksi etappivoittoa Ranskan ympäriajoissa, sekä voitot Liege-Bastogne-Liegen ja Flanderin ympäriajon klassikoissa.

Sörensen voitti myös olympiahopeaa maantiepyöräilyssä 1996. Atlantan kisat olivat ensimmäiset, joihin ammattilaispyöräilijät saivat osallistua.

Hän sijoittui kaksi kertaa toiseksi maailmancupin kokonaiskilpailussa.

Hiljattain julkaistussa elämäkerrassaan entinen huippupyöräilijä ja Lance Armstrongin tallikaveri Tyler Hamilton toivoi, että dopingtunnustuksia voisi tehdä ilman seuraamuksia.

Lähteet: AFP

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat