Suora

  • Taitoluistelun MM, naisten lyhytohjelma
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu
  • Taitoluistelun MM: parien vapaaohjelma

Jokeri-soturi janoaa kultaa - "Meillä on taas mahdollisuus"

Jokerit sai oivan startin playoff-keväälleen. Viikon tauko ei näkynyt ainakaan negatiivisena Jokerien otteissa.

urheilu
Jani Rita, Jarkko Ruutu ja Riku Hahl juhlivat maalia.
Lehtikuva

Jokerit aloitti jääkiekon SM-liigan pudotuspelit vakuuttavalla tavalla lyömällä Lukon puolivälierien avausottelussa 3-0. Vaikka Jokereilla oli allaan viikon tauko peleistä, pelirytmiin pääseminen ei tuottanut vaikeuksia.

- Tosiaan hyvä alku saatiin. Lukkoon verrattuna meillä oli pidempi tauko. Lukko on pitänyt pelivirettä yllä ja me taas treenattu. Oli tärkeää, että saatiin hyvä alku ja 1-0-johto, Jani Rita totesi.

- Eihän avausottelussa mitään ratkea, mutta tosi tärkeää on, että saatiin avausvoitto. Oli pitkä pätkä, ettei pelattu, yli viikko huilattiin. Hyvä, että saatiin hyvä avaus tälle sarjalle.

Lukko joutui raivaamaan tiensä puolivälieriin pudotuspelien ensimmäiseltä kierrokselta, jossa se löi Kärpät voitoin 2-1. Lukko vältti puolustaessaan alussa jäähyt, mutta sortui niihin toisessa erässä. Väsymyksellä saattaa olla oma roolinsa ottelusarjassa.

- Kyllä edellinen sarja oli heille varmaan tiukka ja jollain tavalla se näkyy. Yritetään vaan saada kova vauhti ja pitää se päällä. Toivotaan, että se jossain vaiheessa maksaa itsensä meille takaisin se energian laitto kentälle ja Lukko-pelaajia alkaa väsyttämään, Rita pohti.

”Totta kai aina on parannettavaa”

Muun muassa Ridalla ja hänen kentällisellään oli mahdollisuus latoa lisääkin maaleja 3-0 tilanteessa. Voitto kuitenkin tuli, ja myös arvokasta oppia sarjan jatkoa ajatellen.

- Totta kai aina on parannettavaa. Aamulla käydään niitä joukkueen kanssa läpi ja katsotaan videoita. Suunnataan katseet huomiseen, peli tulee tosi nopeasti. Lähdetään Raumalle ja yritetään sinne lähteä ryöstöretkelle.

Jani Ridan palkintokaapista löytyy kevään 2006 MM-pronssin lisäksi SM-hopeaa ja -pronssia, mutta Suomen mestaruus puuttuu vielä.

- Totta kai, joka kausi kun lähdetään, niin sen eteen tehdään töitä, että joukkue menestyy. Tänä keväänä meillä on taas mahdollisuus, 31-vuotias työhevonen totesi.

Suosittelemme

Tuoreimmat