Suora

  • Elävä arkisto esittää
  • Närbild
  • Erään kirjan elinkaari

Niemiseltä uskomaton nousu - Nalbandian kaatui Miamissa

Jarkko Nieminen hävisi yhdeksän peliä peräkkäin, mutta nousi tappion partaalta voittoon David Nalbandiania vastaan.

urheilu
Jarkko Nieminen.
AFP / Lehtikuva

Jarkko Nieminen voitti Argentiinan David Nalbandianin tenniksen Miamin Masters-turnauksen avauskierroksella monia käänteitä sisältäneen ottelun jälkeen numeroin 2-6, 6-4, 6-3.

Nieminen johti avauserää 2-0, mutta hävisi sen jälkeen yhdeksän peliä peräkkäin. Nalbandian vei avauserän 6-2 ja johti toista erää kahdella murrolla 3-0. Suomen tennisykkönen käänsi kuitenkin ottelun vielä itselleen.

Entinen maailmanlistan kolmonen Nalbandian on kärsinyt monista loukkaantumisista. Tällä hetkellä argentiinalainen on maailmanlistalla sijalla 124. 31-vuotias Nalbandian on edelleen hyvänä päivänä todella vaarallinen vastustaja.

Nieminen mursi Nalbandianin ensimmäisen syötön ja siirtyi 2-0 -johtoon. Sen jälkeen suomalainen sai kuitenkin kylmää kyytiä. Argentiinalainen mursi Niemisen syöttövuoron kolme kertaa, vei kuusi peliä peräkkäin ja voitti avauserän 6-2.

Nalbandianin putki jatkui toisessa erässä, kun hän siirtyi kahdella murrolla 3-0 -johtoon. Siinä vaiheessa Nieminen nappasi murron ja piti myös oman syöttönsä kaventean tilanteen 2-3:een. Nalbandian piti syöttönsä 4-2:een, mutta sitten erä kääntyi täysin Niemiselle. Erän neljä viimeistä peliä suomalaiselle ja toinen erä numeroin 6-4.

Kolmannessa erässä pelattiiin pitkiä syöttövuoroja. Nieminen mursi kerran ja vei erän 6-3.

Nieminen ja Nalbandian ovat kohdanneet pitkillä urillaan jo 13 kertaa. Nalbandian johtaa voitoin 8-5.

Nieminen kohtaa toisella kierroksella turnauksessa 27:nneksi sijoitetun slovakialaisen Martin Klizanin.

Suosittelemme

Tuoreimmat