Suora

  • Urheiluruutu
  • Monte Carlo, ennakkotunnelmat ja torstain huippuhetket
  • Urheiluruutu
  • Jalkapallon Italian cup, Lazio - Parma

Ilves avasi liigakarsinnat voitolla - Jukurien ruuti märkää

Tampereen Ilveksen ja Mestis-mestari Jukurien välinen SM-liigakarsinta polkaistiin vauhdikkaissa tunnelmissa liikkeelle perjantaina.

urheilu
Ilveksen Tommi Välimaa tuulettaa.
Ilveksen Tommi Välimaa tuulettaa (Arkistokuva)Lehtikuva

Ilveksen Tommi Välimaa vei tamperelaiset 1-0-johtoon reilun minuutin pelin jälkeen.

Jukurit koski siirretyn rangaistuksen aikana selvästi kiekkoon, mutta tuomarien pilli ei soinut. Välimaa pääsi kiskaisemaan Antti Kangasniemen ja Michael Keräsen passeista kotijoukkueen avausrysän.

Takaiskusta huolimatta Jukurit pääsi pelillisesti hyvin kamppailuun mukaan, ja Juuso Akkasella oli heti paikka tasoitukseen. Ilves-vahti Ville Kolppanen oli kuitenkin hyvin hereillä tilanteessa.

Jukurit sai pelata ensimmäisessä, vauhdikkaassa erässä kahdesti ylivoimaa, mutta mikkeliläisjoukkue ei ollut terävä erikoistilanteissa. Tasaviisikoin pelattaessa Mestis-mestari oli ajoittain jopa Ilvestä edellä.

Toinen erä tarjosi rutkasti tunnetta ja draamaa. Jukurit oli kakkoserässä hallitsevampi, mutta kiekko ei käynyt kuin maaliviivalla vieraiden harmiksi.

Iiro Memosen veto kiposi ylärimasta maaliviivan tuntumaan, josta Kolppanen kauhoi pelivälineen itselleen. Nippa nappa -tilannetta ei tarkistettu videolta, vaikka kyseessä näytti olleen kiistanalainen tilanne.

Kolmannessa erässä Ilves sinetöi 2-0-voittonsa ottelun lopussa, kun Erkki Rajamäki viimeisteli ylivoimalla. Jukurit sortui päätöserässä viiteen jäähyyn ja hukkasi siihen tasoitushaaveet.

Kolppasen nollapeli kruunasi Ilveksen mainion puolustuspeli-illan. Tamperelaiset pelasivat valtaosan ottelusta viidellä puolustajalla, kun Jarkko Näppilä joutui sivuun ensimmäisessä erässä.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat