Suomelle vakuuttava voitto Luxemburgista

Alexander Ring, Mikael Forssell ja Joona Toivio tekivät Suomen maalit. Luxemburg ei missään vaiheessa pystynyt haastamaan kunnolla Huuhkaja-miehistöä.

Suomen joukkue juhlii Alexander Ringin tekemään 1-0-maalia. Kuva: EPA/NICOLAS BOUVY

Suomen jalkapallomaajoukkue jatkoi hyviä otteitaan tiistaina, kun se kaatoi vieraskentällä pelatussa maaottelussa Luxemburgin kypsän esityksen jälkeen maalein 3-0.

Huuhkajat hallitsi ottelutapahtumia alkuminuuteista lähtien, eikä Fifa-rankingin sijalla 151 olevalla Luxemburgilla ollut käytännössä mitään mahdollisuuksia Suomen käsittelyssä.

Suomen maaleista ottelussa vastasivat Alexander Ring, Mikael Forssell sekä Joona Toivio. Ringille maali oli A-maajoukkueuran ensimmäinen.

Ring oli hyvin lähellä viimeistellä avausmaalin jo ottelun 23. minuutilla, kun Teemu Pukki antoi matalan keskityksen etualueelle. Ring oli noussut paikalle, mutta keskikenttäpelaajan ohjaus suuntautui Luxemburgin puolustajan kautta tolppaan.

Hetki ennen taukoa Ring onnistui saamaan pallon tolppien sisään. Hän pelasi pienessä tilassa näppärän seinäsyötön Kasper Hämäläisen kanssa ja murtautui sen jälkeen Luxemburgin puolustuksen läpi. Ring päätti nousunsa sijoittamalla pallon maalin ja samalla keskikenttäpelaaja avasi maalitilinsä A-maajoukkueessa.

Heti toisen jakson alussa Suomi sai rangaistuspotkun Luxemburgin Eric Hoffmannin rikottua Hämäläistä. Tauolla vaihdosta kentälle tullut Mikael Forssell laukoi varmasti A-maajoukkueuransa 29. täysosuman.

Ottelun lopussa Suomi onnistui vielä kertaalleen, kun toppari Joona Toivio puski Riku Riskin antaman kulmapotkun kolmannen kerran Luxemburgin verkkoon.

Joukkueiden välinen tasoero ottelussa oli Suomen hyväksi melkoinen siitä huolimatta, että Luxemburgin peliä vaikeutti Chris Phillipsin toisella jaksolla saama suora ulosajo.

Luxemburg - Suomi 0-3 (0-1)

Suomi

1 Niki Mäenpää 46. -> 12 Lukas Hradecky
13 Kari Arkivuo 71. -> 4 Joona Toivio
15 Markus Halsti
3 Niklas Moisander (C)
22 Jukka Raitala
19 Alexander Ring 84. -> 18 Njazi Kuqi
16 Teemu Tainio 56. -> 6 Rasmus Schüller
14 Tim Sparv
21 Kasper Hämäläinen (v) 76. -> 11 Riku Riski
7 Roman Eremenko
10 Teemu Pukki 46. -> 9 Mikael Forssell

Maalit

0-1 Alexander Ring (43 min)
0-2 Mikael Forssell rp (49 min)
0-3 Joona Toivio (90 min)

Erotuomari: Jonathan Lardot (BEL)