"Helvetin iso voitto"

Ilves-valmentaja Tuomas Tuokkola oli helpottunut kolmannen Jukurit-voiton jälkeen.

urheilu
Ville Kolppanen jatkoi mainioita esityksiä Ilveksen tolppien välissä.
Ville Kolppanen jatkoi mainioita esityksiä Ilveksen tolppien välissäYle

Ilves sai paistatella pääsiäisen alkua Tampereella auringossa ja kahden voiton mukavassa johtoasemassa karsintasarjassa Jukureita vastaan. Jukureiden osalta karsintasarja oli ollut kahdessa ensimmäisessä ottelussa pelillisesti vahva, mutta kliseisesti jääkiekko maalintekopelinä antaa mainetta vain maaleja tekevälle joukkueelle.

Kiirastorstain kamppailussa Jukurit aloitti maalinteon toisessa erässä. Ylivoimalla peli tuotti lopultakin tulosta ja Henrik Koivisto sai kunnian tehdä mikkeliläisten ensimmäisen maalin Hakametsän karsintaotteluissa. Keltapaitojen iloa kesti kuitenkin vain reilun minuutin, sillä Tommi Välimaa punnersi karkuun ja nosti Ilveksen tasoihin.

Tasatilanteessa ottelua väännettiin jatkoerään saakka kunnes Samuli Piipposen ylivoima kostautuu Jukureille. Michael Keränen sivaltaa pienestä kulmasta ja ajassa 73.32 Ilves nappaa kolmannen kiinnityksen SM-liigakarsinnassa. 2-1 -voittoosuman ylivoimalla pohjustavat Antti Kangasniemi ja Ville Koistinen.

"Tämän lähemmäksi voittoa ei pääse voittamatta"

- Helvetin iso voitto, huokaili Tuomas Tuokkola Ilves-päädyssä ottelun jälkeen.

Jukureiden päävalmentaja Jarno Pikkarainen ei suostu myöntämään joukkueensa tahtotilan heikentyneen.

- Tunnen tämän porukan hyvin, vuosi on tehty töitä yhdessä. Tämän lähemmäksi voittoa ei pääse voittamatta eli seuraava askel täytyy olla voitto, Pikkarainen vakuutti.

Ilveksellä on mahdollisuus varmistaa SM-liigapaikkansa lauantaina Mikkelissä pelattavassa neljännessä karsintakamppailussa ja vaikka mikkeliläiset pääsisivät kotonaan voiton makuun, on matka sarjan ratkaisuun pitkä.

Yleisömäärä ilahduttaa

Hakametsän karsintaottelut ovat keränneet hyvän määrän yleisöä sillä ensimmäisessä pelissä kuulutettiin peräti 6309 katsojaa, kiirastorstain ottelussakin paikalla oli yli 5400 katsojaa.

Karsintapelien lipputulot jäävät seuroille, joten Ilveksessä ollaan erittäin tyytyväisiä yleisömäärään.

- Olemme tehneet markkinoinnin eteen paljon työtä, varmasti myös joukkueen viisi hyvää peliä runkosarjan lopussa ovat nostattaneet ilvesläisten kannattajien toiveita, mietti Ilveksen toimitusjohtaja Heikki Tarvainen.

Sari Sirkkiä-Jarva, Tampere

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat