Lindgreneillä hankala purjehdusavaus - "Meille ei ole koskaan käynyt näin"

Lontoon olympiakisakävijöiden Joonas ja Niklas Lindgrenin kisaurakka ISAF Sailing World Cup -regattassa alkoi vaikeuksilla Palma de Mallorcalla.

urheilu
Joonas ja Niklas Lindgren
Suomen Purjehdus ja Veneily ry

Joonas ja Niklas Lindgren sijoittuivat 470-luokassa päivän kahdessa lähdössä sijoille 24 ja 12.
Lindgrenin veljesten ensimmäinen lähtö oli monien vaikeuksien summa.

  • Myöhästyimme startista, kun ensimmäinen lähtö peruttiin minuutin kohdalla, emmekä kuulleet ilmeisesti äänimerkkiä. Kun lähtö uusittiin heti perään, emme ehtineet riittävän ajoissa takaisin paikalle, Joonas Lindgren harmitteli kisan jälkeen.
Miehet saivat kirittyä kanssakilpailijoita hyvin kiinni, kunnes viimeisellä lenssillä Niklas Lindgren tipahti veneestä.
  • Vähän aikaa siinä meni kieltämättä ihmetellessä, sillä ei meille ole koskaan käynyt näin. Otin spinnun alas, ja kävin hakemassa Niklaksen kyytiin, mutta siinä vaiheessa menetimme kisan, Joonas Lindgren kertasi.

Tähtäin kesän MM-kisoissa

Toisen lähdön startti oli myös hankala, mutta kisan edetessä miehet kuroivat kanssakilpailijoita kiinni hyvään tahtiin tullen maaliin kahdentenatoista.

- Siinä mielessä toinen lähtö oli hyvä näyttö siitä, että pystyimme vaikean lähdön jälkeen ottamaan muita hyvin kiinni. Vauhtia oli hyvin ja meillä on potentiaalia kulkea vieläkin kovempaa, vanhempi Lindgren pohti. Lindgrenien kauden ensimmäinen kisapäivä ei siis alkanut parhaimmissa merkeissä, mutta Joonas Lindgren ei ollut huolissaan. Pitkän kisatauon jälkeen alkukankeuksista on nyt päästävä yli ja jatkettava huomiseen hyvillä mielin. He ovat ensimmäinen päivän jälkeen oman ryhmänsä 28:s.

  • Haemme nyt takaisin kisarutiinia kesän tärkeitä kisoja varten. Pyrimme täällä tekemään ratkaisuja ja kokeiluja ilman suurempaa painetta, jotta olemme iskussa MM-kisoissa. Pientä manööverikankeutta oli tänään, mutta huomiseen lähdemme ihan hyvillä mielin, Lindgren totesi.

Nikkilä ja Leo Tykkyläinen kisaavat Lindgrenien kanssa samassa ryhmässä. He olivat lähtöjen 25:s ja 27:s. Rosa Lindqvist ja Anniina Takala ovat 470-luokassa ensimmäisen kisapäivän jälkeen sijalla 20. He olivat lähdöissä 16:s ja 17:s. Regattaan osallistuu yli 900 purjehtijaa ympäri maailman.

Lähteet: Suomen Purjehdus ja Veneily ry:n tiedote

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat