Suora

  • Digital Racing eSM 2020: finaali

Pudotuspelien yleisömäärät romahtaneet - "Paikalle tullaan, kun urheilu sen ansaitsee"

SM-liigan puolivälierissä jäätiin yli 750 katsojalla edelliskevään keskiarvosta. SM-liigan tuleva myyntijohtaja ei hätkähdä keskustelua matalista yleisömääristä.

urheilu
HIFK fanit
Tomi Hänninen

Jääkiekon SM-liigan puolivälieräotteluita kävi tänä keväänä paikan päällä seuraamassa yhteensä 110 073 katsojaa. Edelliskauden yleisömääristä jäätiin nyt puolivälierissä peräti 21 894 kiekkofanilla, keskimäärin 757 katsojalla ottelussa.

Matalin yleisökeskiarvo puolivälierissä oli JYP-HPK-sarjassa, joka veti kaukalon ääreen keskimäärin 3 997 katsojaa. SM-liigan myyntijohtajana aloittava Joni Vesalainen ei ole huolissaan kehityksestä.

- Suomalainen yleisö on fiksu ja katsoo, milloin otteluissa on panosta. Minua huvittaa tämä keskustelu, sillä tulen toisesta lajista. Täällä on keskiarvona 5 500 - 6 000 katsojaa, mikä ei kuitenkaan riitä kenellekään.

- Olen vastannut siihen, että katsokaa paljonko rahaa tulee seurojen kassoihin per peli, viime vuoden Jyväskylän jalkapalloylpeyden JJK:n monitoimimiehenä ollut Vesalainen kertoo.

Vesalainen painottaa, ettei jääkiekolla ole Suomessa hätää. Suomen suosituimman urheilulajin katsojamääriä nostaa tiivis otteluohjelma.

Meillä on paljon hyviä ja taitavia pelaajia, jotka tekevät oikeita asioita. Ne, jotka ovat olleet otsikoissa, eivät ole olleet hyviä pelaajia, vaan tulleet esiin omilla törkeyksillään.

Joni Vesalainen

- Kannattaa pelata useammin, niin saa useammin rahaa. Toki asioita voi tehdä paremmin, mutta mielestäni määrät ovat olleet huippuja. Tämä riippuu siitä, mistä kulmasta näitä asioita katsoo. Suomalainen yleisö tulee paikalle silloin, kun urheilu sen ansaitsee, Vesalainen sanoo.

"Keskustelu mennyt väärille raiteille"

Kuluvalla kaudella SM-liiga on noussut otsikoihin useaan kertaan sen fyysisyyden vuoksi. Tulevan myyntijohtajan mukaan keskustelu on mennyt väärille raiteille.

- Meillä on paljon hyviä ja taitavia pelaajia, jotka tekevät oikeita asioita. Ne, jotka ovat olleet otsikoissa, eivät ole olleet hyviä pelaajia, vaan tulleet esiin omilla törkeyksillään ja negatiivisilla asioilla. On myös median tehtävä miettiä sitä, nostetaanko esiin törkeitä pelaajia vai taitopelaajia.

SM-liigan viehättävyyttä kuitenkin nostaa sarjan tasaisuus.

- Jääkiekon SM-liigassa ei voida tänä päivänäkään sanoa, kuka voittaa sarjan. Se on se, mikä kiehtoo ja mikä tekee siitä kiinnostavan. Sitä täytyy pystyä vahvistamaan ja tuomaan esiin. Siihen kun vielä lisätään hyviä arvoja ja yhteiskuntavastuuta, niin mielestäni tämä on lyömätön juttu, Vesalainen päättää.

Sari Sirkkiä-Jarva, Yle Urheilu

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat