Suora

  • Uimahyppyjen MM, naisten 10 m:n välierät
  • Uimahyppyjen MM, joukkueiden loppukilpailu
  • Uimahyppyjen MM-kilpailut 16.7.
  • Urheiluruutu

Veikkausliigan kausi 2013 ovella - HJK suursuosikki mestariksi

Jalkapallon Veikkausliigan kausi pyörähtää käyntiin tulevana viikonloppuna. Päävalmentajaa vaihtanut HJK on jälleen kerran suursuosikki mestariksi.

urheilu
Veikkausliigan valmentajat 2013.
Veikkausliigan päävalmentajat 2013.Yle / Samu Lehtonen

Veikkausliigan kausi pyörähtää käyntiin tulevana viikonloppuna. Mielenkiintoa riittää rutkasti jo avauskierroksella ottelusiirroista huolimatta.

Erikoista kyllä, vain mestari-HJK:n päävalmentaja on vaihtunut viime kaudesta. Neljään peräkkäiseen liigamestaruuteen miehistönsä johdattanut Antti Muurinen siirtyi syrjään, ja tilalle pestattiin Sixten Boström.

Boströmillä on käytössään erittäin kova nippu, josta löytyvät muun muassa pitkäaikaiset A-maajoukkuemiehet Mikael Forssell, Teemu Tainio ja Mika Väyrynen. Alakertaan Klubi kaappasi FC Hongan viime kauden kapteenin Tapio Heikkilän.

Helsinkiläisten kovimmat haastajat ovat viime vuosina tulleet Turusta. Kauden 2012 pronssijoukkue Turun Palloseura haali keskikentälleen todella kovan paluumuuttajan, Wayne Brownin. Englantilainen valittiin liigan parhaaksi pelaajaksi vuonna 2009. Marko Rajamäen käskytettävänä on nimekäs ryhmä, jossa riittää tulivoimaa vaikka muille jakaa. TPS:n edellisestä mestaruudesta alkaa olla jo 40 vuotta.

Loukkaantumisista ja sairastumisista kärsineellä hopeajoukkueella FC Interillä on alkuvuoden ottelujen perusteella tekemistä, jos se aikoo napata Turun herruuden tällä kaudella. Hollantilaisvalmentaja Job Dragtsma luottaa siihen, että viime kauden maalikuningas Irakli Sirbiladze osuu taas säännöllisesti tolppien väliin. Georgialaisen ruokkija Mika Ojala siirtyi Ruotsiin, mutta seura hankki riveihinsä tehomies Tamas Gruborovicsin Jyväskylästä.

Cup-mestaruutta puolustavaa FC Honkaa ei ole arvioitu aivan terävimpään kärkeen, mutta espoolaisseura teki viime metreillä merkittäviä pelaajahankintoja. Roni Porokara on nimekäs paluumuuttaja, kun taas MM-kisoissa Norsunluurannikon paidassa pelannut puolustaja Abdoulaye Meite, 32, on yksi meritoituneimmista ulkomaalaisista koskaan Suomen pääsarjatasolla. Kolmas uusi nimi on espanjalainen Ruben Palazuelos.

Viime kauden yllättäjä FC Lahtikin teki kovan luokan hankintoja yhytettyään Joni Kaukon ja Joni Ahon FC Interistä. He ottivat jo isoa roolia matkalla liigacupin mestaruuteen. Lahtelaisten tavoin MYPA:lla on takana huippukausi, jonka aikana moni epäilijä vaiennettiin. Joukkueen ykköstykkinä häärii sarjan kuumimpien maalintekijöiden joukkoon noussut Pekka Sihvola.

Kauden 2012 nelonen IFK Mariehamn sai Turkista pelintekijäkseen vanhan tutun Petteri Forsellin, jonka lainasopimus kestää ainakin elokuuhun saakka. Tänä vuonna 60 vuotta täyttävän Pekka Lyyskin suojatit ovat kärsineet pahasta loukkaantumissumasta ja hävisivät esimerkiksi kaikki ottelunsa liigacupissa.

Kuopion Palloseura yrittää päästä eroon ailahtelustaan, ja kevät onkin sujunut pääosin positiivisesti. Kauden alla ryhmään liittyi yllätyksellinen keskikenttämies Dawda Bah, joka muistetaan HJK-nutusta. Hyökkäyspeliä rakennetaan gambialaisen ohella myös nuoren Aleksi Paanasen ympärille.

Viime kaudella turhan paljon maaleja päästänyt Jyväskylän Jalkapalloklubi on toinen nosteessa oleva joukkue. Siitä osoituksena oli liigacupin kakkossija. JJK-leirissä täysosumia odotetaan muun muassa Eero Markkaselta, joka on jo ehtinyt väläytellä erinomaista maalivainuaan.

Pohjanmaan joukkueet ovat molemmat kärsineet maalinteko-ongelmista. Vaasan Palloseura pyrkii parantamaan kahdeksatta sijaansa, vaikka maaliruisku Steven Morrissey jätti seuran. Pietarsaarelainen FF Jaro on puolestaan päätynyt kahdella edellisellä kaudella viimeistä edelliseksi, ja putoamispeikko vaanii tälläkin kertaa.

Ykkösestä liigaan nousi Rovaniemen Palloseura, joka on onnistunut houkuttelemaan Napapiirille Tomi Maanojan, Nicholas Otarun ja Antti Okkosen kaltaisia mielenkiintoisia nimiä. Edellisellä kerralla RoPS:n kausi meni käytännössä pipariksi jo ennen kuin se ehti alkaa, mutta nyt tilanne näyttää huomattavasti valoisammalta.

Liigaotteluja seurataan tiiviisti Yle Puheen taajuudella läpi kauden. Jalkapallokierroksen asiantuntijoina toimivat Erkka V. Lehtola ja Antti Pohja.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat