Superpesiksessä yllätyssiirto – Pattijoen tähtijokeri palaa Pohjanmaalle

Jukka-Pekka Vainionpää siirtyy Pattijoen Urheilijoista Seinäjoen Jymy-Jusseihin.

Kuva: Yle

Pattijoen Urheilijoiden Jukka-Pekka Vainionpää siirtyy yllättäen Seinäjoen Jymy-Jussien riveihin. Lyöjäjokeri siivitti viime kaudella 78 juoksullaan raahelaiset pronssille.

Siirron taustalla ovat siviili- sekä työasiat, joiden takia lyöjäjokeri on muuttanut Pohjanmaalle. Seurojen väliset neuvottelut sujuivat hyvässä hengessä.

– Innolla odotan, että pääsen pelinjohtaja [Sami-Petteri] Kivimäen viuhkasta iskemään miestä kotiin. Ensin minun on kuitenkin selvitettävä itseni joukkueeseen, sillä olen nyt koeajalla 9. toukokuuta saakka, Vainionpää kommentoi siirtoa Yle Urheilulle.

Raahelaisten lyöjäjokeri ilmoitti jo helmikuussa, että hän jättää Raahen siviilipuolen asioiden takia.

– On tapahtunut asioita, jotka ovat muuttaneet elämän tärkeysjärjestystä. Nyt mennään perhe ja työ edellä, eikä pesäpallon ehdoilla, kuten tähän saakka on menty. Jos pelaan ensi kesänä, niin pelaan jossain Pohjanmaalla, Vainionpää kertoi tuolloin Raahen Seudulle.

Vainionpää siirtyi Pattijoen riveihin ennen viime kautta Nurmon Jymystä, jossa hän pelasi uransa kolme ensimmäistä superpesiskautta. Jymy fuusioitui viime kauden jälkeen Seinäjoen Mailajussien kanssa muodostaen Jymy-Jussit.

Vaasan Mailan kasvatti on lyönyt 106 superpesisottelussa yhteensä 9+196 juoksua.

Juhani Kukkasela