Suora

  • Jääkiekkokierros
  • Mestaruusliiga: LP Vampula - LP Kangasala
  • Jääkiekon EHT FIN - CZE
  • Urheiluruutu
  • Jääkiekon EHT SWE - RUS
  • Urheiluruutu
  • Uinnin lyhyen radan MM

FC Lahti voitti liigacupin viime hetken maalilla

Selkeä hallinta palkittiin lopulta. FC Lahti paineli toisella puoliajalla väkisin liigacupin voittoon. Veikkausliigaan mitalisuosikkina lähtevät ”Mustat Kuhnurit” mursivat kärsivällisellä pelillään JJK:n puolustusmuurin kahdesti.

urheilu
FC Lahdelle liigacup-voitto oli seurahistorian toinen.
FC Lahdelle liigacup-voitto oli seurahistorian toinen.Str / Lehtikuva

FC Lahti juhlii viikkoa ennen Veikkausliigan alkua talvikauden päättävän liigacupin voittoa. Lahtelaiset voittivat Kisapuistossa sinnikkään pelinhallinnan jälkeen vierailija JJK:n viime hetkien maaleilla 2-1.

Isännät ottivat pelin hallinnan alusta lähtien itselleen, mutta ottelun ensimmäisen maalin iski JJK, kun Santeri Ahola ohjasi takatolpalta kulmapotkun ohi FC Lahden maalivahdin Juha Tuomen.

Vierailla oli vielä avausjaksolla kaksi hyvää paikkaa lisätä johtoaan, kun Patrick Poutiainen pääsi tekopaikkoihin nopeiden vastaiskujen jälkeen. Ensimmäisessä tilanteessaan Poutiainen puski avopaikasta suoraan Tuomen syliin ja toisessa FC Lahden puolustus sai viime hetkillä peitettyä Poutiaisen vedon sillä seurauksella, että laukaus painui lahtelaisjalasta maalin katolle.

Täydellistä hallintaa

Vielä ensimmäisellä puoliajalla lahtelaisten oli hankalaa päästä huippupaikoille, mutta toisella näppärät isännät repivät JJK:n linjaa auki tämän tästä.

Ensin Jussi Länsitalo tuli oikealta ja tarjosi takaviistoon Mika Mäkitalolle, Tämä laukoi kuitenkin pallon hienosti ottelun pelanneen JJK-vahti Janne Korhosen syliin.

Hetkeä myöhemmin Mäkitalo syötti Tommi Karin avopaikkaan, mutta tämä tälläsi ylärimaan.

Mäkitalo pääsi yrittämään uudelleen kymmenestä metristä, mutta Korhonen torjui hienosti.

Myös FC Lahden uusi brassikärki Vini Dantas alkoi heräillä toisella jaksolla ja pääsi kahdesti vetopaikkaan, mutta Korhonen oli jälleen parempi.

Kun vielä Joni Kauko puski lähietäisyydellä ponnettomasti varmasta paikasta, oli ratkaisujen aika.

Jussi Länsitalo laukoi vihdoin pallon ohi Korhosen kun pelikellossa oli jo 78 minuuttia.

Liigacupissa ei pelata jatkoaikaa, joten tasatilanteessa mestari olisi ratkaistu rangaistuspotkuilla. FC Lahti ei kuitenkaan tyytynyt tähän, vaan Markus Joenmäki iski 90. minuutin kohdalla kulmasta lopullisen ratkaisun.

"Eihän minulle liikaa näitä maaleja ole tullut"

Toisella jaksolla puolustajan paikalta ylemmäs nostettu Jussi Länsitalo oli yksi joukkueensa ratkaisupelaajista. Mies iloitsi paitsi voitosta, myös maalistaan.

- Eihän minulle liikaa näitä maaleja ole tullut. Olen joutunut pelaamaan paljon puolustajana, mutta kyllähän tuo ylempi pelipaikkaa on minulle mieluisampi, laitakiituri totesi.

FC Lahti on vahvistunut tälle kaudelle selvästi ja kilpailu pelipaikoista on kova. Länsitalo antoi nyt hyvän näytön jatkoa ajatellen.

Lahdessa onkin nousemassa selvästi orastava jalkapallohuuma, sillä Kisapuiston ankeissa olosuhteissa oli paikanpäällä yli 1 500 katsojaa.

JJK puolusti avausjakson kurinalaisesti, mutta väsymyksen myötä pakka aukesi. Joukkueen hyökkäyspeli vaatii vielä hikeä ja hiomista ennen sarjakauden alkua.

*Ottelun paras pelaaja: *Joni Kauko FC Lahti

Kauko on fyysinen pelaaja, joka rouhii kaksinkamppailuita ja osaa tehdä myös peliä. Keskikentän pohjalle hän on varustettu varsin nopealla jalalla ja siksi hän ehti JJK:takin vastaan katkomaan monia vastahyökkäyksiä. Kova vahvistus FC Lahdelle.

FC Lahti - JJK 2-1 (0-1)

FC Lahti

1 Juha Tuomi
3 Mikko Hauhia
8 Markus Joenmäki
4 Jukka Sinisalo
13 Jussi Länsitalo 90+2. -> 5 Loorents Hertsi
7 Mika Mäkitalo
11 Joni Kauko (v)
18 Konsta Hietanen 67. -> 27 Joni Aho
19 Matti Klinga
86 Tommi Kari
21 Vini Dantas (v)

JJK

30 Janne Korhonen
19 Benno Hanslian (v)
2 Samu Nieminen
4 Jordi van Gelderen
13 Tuomas Latikka 89. -> 17 Anssi Virén
7 Mikko Innanen 81. -> 26 Jani Virtanen
12 Santeri Ahola (v) 73. -> 20 Babatunde Wusu
8 Eero Korte (v)
9 Mikko Manninen
23 Patrick Poutiainen
21 Eero Markkanen

Maalit

0-1 Santeri Ahola (17 min)
1-1 Jussi Länsitalo (78 min)
2-1 Markus Joenmäki (90+2 min)

Erotuomari: Mattias Gestranius

Yleisöä: 1 504

Jari Haapala

Suosittelemme

Tuoreimmat