Suora

 • Punttia ja yleisurheilua
 • Taitoluistelun MM, parien lyhytohjelma
 • Taitoluistelun MM, naisten lyhytohjelma
 • Urheiluruutu
 • Urheiluruutu

Muodostelmaluistelun maailmanmestaruus Suomeen

Suomen Team Unique on voittanut maailmanmestaruuden muodostelmaluistelun MM-kilpailuissa. Team Unique lähti vapaaohjelmakilpailuun lyhytohjelman neljänneltä sijalta.

urheilu
Team Unique.
AFP/Lehtikuva

Suomi palasi kultakantaan muodostelmaluistelun MM-kisoissa USA:n Bostonissa, kun Team Unique (Team Finland 1) juhlii historiansa ensimmäistä maailmanmestaruutta. Suomalaismenestystä täydensi Marigold IceUnity (Team Finland 2) sijoittumalla neljänneksi.

Team Unique edusti Suomea Bostonin MM-kisoissa neljän vuoden tauon jälkeen. Vuonna 2009 MM-hopeaa luistellut joukkue lähti kisoihin mestaruus tavoitteenaan. Lyhytohjelmassa joukkue teki virheitä ja sijoittui neljänneksi. Se ei kuitenkaan lannistanut suomalaisia.

- Nopeasti käsiteltiin eilinen epäonnistuminen ja hullulla tsempillä lähdettiin vapaaohjelmaan tiedostaen, että kaikki on mahdollista. Tänään pysyttiin yhtenäisenä joukkueena ja uskottiin itseemme, kertoi Team Uniquen kapteeni Minttu Palsola.

Team Unique suoriutui vapaaohjelmasta virheittä ja suoritusta leimasi vapautunut ja rento esiintyminen.

- Ohjelmamme loppuu temppuihin. Tiesin, että viimeiset sekunnit ovat pelkkää ilotulitusta. Tunneryöppy oli aikamoinen ja tiesin, että nyt olimme todella antaneet kaikkemme, liikuttunut Palsola kuvaili vapaaohjelman loppuhetkiä.

Mestaruustaistelu oli tiukka, Kanada jäi hopealle puolen pisteen marginaalilla. Yhdysvallat otti MM-pronssia.

- Ollaan tehty historiaa. Ei sitä kyllä vielä oikein tajua. Tätä on tehty niin kauan ja töitä paiskitaan 24 tuntia viikossa. Ihan kuin kaikki olisi unta, mutta onneksi tämä on totta, naurahti helpottunut suomalaiskapteeni.

Lopputulokset:

 1. Suomi 1 208,77
  (Team Unique)

 1. Kanada 1 208,25
 2. USA 1 202,53

 1. Suomi 2 201,00
  (Marigold IceUnity)

 1. Venäjä 1 197,31
 2. Kanada 2 191,42
 3. Ruotsi 1 185,82
 4. USA 2 172,01
 5. Ruotsi 2 167,48
  1. Saksa 153,65

Suosittelemme

Tuoreimmat