Niskasen ei tarvitse enää vitsailla – "Nämä kisat menivät tosi hyvin"

Kerttu Niskanen ei vielä lauantaina uskaltanut ajatella kolmatta mestaruutta. Vielä aamulla Niskanen piti kultapuheita vitsinä.

Kerttu Niskanen Kuva: Lehtikuva

**KONTIOLAHTI. **Kerttu Niskanen ei vielä lauantain viestin jälkeen uskaltanut sanoa ääneen sanaa triplamestari, vaikka myönsi ajatelleensa vanhaa sanontaa ”ei kahta ilman kolmatta”. Vielä aamupalallakin hän näytti seuran valmentajalle edellisenä päivänä saamaansa voittajille annettavaa ruokalappua ja kyseli, olisiko tämä myös tämän päivän voittajan lappunen.

- Se oli vitsi vielä aamulla, hän nauroi.

- Mutta kevätkuntoni on ollut hyvä ja oli todella hienoa, että saimme Vieremän Koitolle kaksi kultaa näistä kisoista. Se yllätti meidät koittolaiset. Nämä kisat menivät tosi hyvin.

Niskanen sanoi lähteneensä Kontiolahden SM-hiihtojen 30 kilometrin kisaan vain taistelemaan, sillä hän ajatteli saavansa muista kovan vastuksen. Voitto irtosi kuitenkin yli puolen minuutin erolla.

- Oli taas liukas keli. Alamäissä ja mutkissa sai mennä huolellisesti ja alamäissä sai askeltaakin. Rata oli riittävän rankka ja latu oli mukava. Lauran (Ahervo) kanssa teimme yhteistyötä viimeisellä kierroksella. Kuulin, että Laura taistelee sijoituksista, joten autoin häntä ja vedin sen, minkä pystyin, Niskanen sanoi ja arvioi auttaneensa viidenneksi sijoittuneen Ahervoa ainakin parilla sijalla.

Mestaruus ei ollut Niskaselle ensimmäinen henkilökohtainen, sillä kaksi vuotta sitten hän voitti samaisen matkan mestaruuden Kuopiossa. Tämän lisäksi hänellä on henkilökohtaisia mestaruuksia myös nuorten sarjoista sekä Hopeasommasta.

Vaikka kausi on ollut pitkä, aikoo Niskanen jatkaa sitä ainakin ensi viikkoon. Tuolloin Rukalla kilpaillaan Suomen Cupin pisteistä ja rahapalkinnoista, joita jaetaan sekä osakilpailun että kokonaiskilpailun kolmelle parhaalle.

Niskanen on tällä hetkellä viidennellä sijalla ja taistelee tiukasti kolmannesta sijasta Riikka Sarasoja-Liljan ja Mona-Liisa Malvalehdon kanssa. Rukalla hiihdetään henkilökohtaisena kilpailuna 10 kilometrin vapaan hiihtotavan kisa yhteislähtönä.

- Rukalle menen, jos pysyn terveenä, ja siellä taistelen, Niskanen vakuutti.