Roponen: Ei mitään mahdollisuuksia haastaa Kerttua

Riitta-Liisa Roposella riittää vielä kevään korvaksi tavoitetta. Tuore SM-hopeamitalisti taistelee Suomen Cupin kokonaiskilpailun voitosta.

Riitta-Liisa Roponen Kuva: Anu Karttunen / Yle

**KONTIOLAHTI. **Riitta-Liisa Roponen oli yksi Kontiolahden SM-hiihtojen 30 kilometrin kisan voittajasuosikki, vaikka hän on viime aikoina kärsinyt vasemman ranteen jännetuppitulehduksesta. Roponen tunnusti kuitenkin suoraan, ettei hän pystynyt haastamaan kisan voittajaa, Kerttu Niskasta.

- Ei minulla ollut tiukkaa oikeastaan kenenkään kanssa. Alusta asti oma hiihtoni oli ihan hirveän vaikeaa, Roponen naurahti.

- Minulla ei ollut mitään mahdollisuuksia haastaa Kerttua, mutta kun näin Kristan (Lähteenmäki) selän, ajattelin, että otan hänet kiinni ja jään peesiin.

Lähteenmäki taisteli kisassa pronssisijasta ja koska kaksikon ero oli selvä, he päättivät tehdä yhteistyötä. Roponen sanoi saaneensa tästä yhteistyöstä paljon tsemppiä ja Lähteenmäki saavutti pronssin kymmenen sekunnin erolla Riikka Sarasoja-Liljaan.

Roponen myönsi, että häntä jännitti myös sunnuntaina ennen kisaa, mutta lähinnä sen takia, ettei hän osannut arvioida, miten hänen kroppansa toimii kisan aikana.

- Nämä kevätpäivät kun ovat niin erilaisia. Kroppa ei toimi enää samalla tavalla kuin keskitalvella.

Roponen on aikaisempina kausina hiihtänyt pitkälle kevääseen, mutta tänä kautena hän lopettaa kisansa Rukan Suomen Cupiin. Tässä kisassa hänellä onkin suuret panokset, sillä hän taistelee cupin kokonaiskilpailun voitosta Anne Kyllösen kanssa. Roponen johtaa Kyllöstä ennen viimeistä osakilpailua vain neljällä pisteellä.

- Käsi ei ole nyt vaivannut, mutta jos ensi viikolla hiihdän (ennen Suomen Cupia), hiihdän varmasti vain yhdellä kädellä. Jos kipua ei tule, niin ihan varmasti hiihdän Rukalla. Hiihdän henkilökohtaisessa kisassa ja sitten lomille! hän sanoi ja vakuutti hiihtävänsä keväällä enää vain nauttiakseen.