Lähteenmäki: Teneriffalta kisakuntoon

Krista Lähteenmäki palasi lomalta Kontiolahden SM-hiihtoihin. Lähteenmäki kiitti pronssistaan Riitta-Liisa Roposta.

Riitta-Liisa Roponen ja Krista Lähteenmäki tekivät yhteistyötä 30 kilometrin kisassa. Kuva: Lehtikuva

**KONTIOLAHTI. **Krista Lähteenmäki otti varaslähdön lomailuun, sillä hän kävi hakemassa virettä kauden viimeiseen kisaansa etelän auringosta.

- Teneriffalta kisakuntoon. Niinhän ne huiputkin tekevät, Lähteenmäki naurahti ja viittasi muun muassa Petter Northugiin, joka kävi ennen Val di Fiemmen MM-kisoja samaisella saarella latailemassa akkujaan.

Lähteenmäki palasi ulkomailta tiistaina ja hiihti Kontiolahden SM-kisoissa ainoastaan päätösmatkan. 30 kilometrin kisan jälkeen hän totesi kesäloman alkaneen lopullisesti.

- Jospa ensi viikolla tulisi +30 astetta ja kaikki lumet sulaisivat, hän hymähti, mutta uskoi hiihtävänsä huvin vuoksi vielä hetken aikaa.

Päivän kisassa Lähteenmäki sai tehdä töitä pronssimitalinsa eteen, ja hän kiittikin hopeaa saanutta Riitta-Liisa Roposta yhteistyöstä. Kaksikko hiihti yhdessä kahden kierroksen verran.

- Radan profiili oli haastava, sillä vaikka siellä oli paljon tasaista, nousuissa sai tehdä töitä ja laskuissa piti olla tarkkana. Ilman ”Ritua” en olisi pronssia saanut. Hän auttoi minua välillä tosi paljon, Lähteenmäki myönsi.