1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. urheilu

Sandell-Hyvärinen haki kokemusta Kontiolahdelta, Varis edelleen kovassa kunnossa

Annemari Sandell-Hyvärinen haki tuntumaa koviin hiihtokisoihin Kontiolahden SM-hiihdoista. Kaisa Varis osoitti olevansa edelleen kovassa kansallisessa tason kunnossa.

Annemari Sandell-Hyvärinen (vas.) osallistui Kontiolahden SM-hiihtoihin. Taustalla Susanna Saapunki. Kuva: Lehtikuva

**KONTIOLAHTI. **Kontiolahden SM-hiihtojen kisaladuilla nähtiin monta mielenkiintoista nimeä niin hiihdon, ampumahiihdon, yhdistetyn, hiihtosuunnistuksen, suunnistuksen kuin yleisurheilun parista. Pitkien matkojen juoksijana paremmin tunnettu Annemari Sandell-Hyvärinen oli yksi heistä.

Sandell-Hyvärinen osoitti hyvin sen, että hyvillä kestävyysurheiluominaisuuksilla voi saada tuloksia, vaikka hiihtotekniikka olisikin vielä hakusessa. Kalannin Vankkaa edustanut Sandell-Hyvärinen sijoittui 30 kilometrin kisassa 37:nneksi, kun kisaan osallistui 85 hiihtäjää.

- Ei se niin kauhean pahalta tuntunut. Oli vähän liian liukas keli minulle. Sai pelätä alamäissä ja varmasti annoin tasoitusta niissä, Sandell-Hyvärinen sanoi Yle Urheilun haastattelussa.

- Aika lailla kokemus mielessä tulin tänne, sillä olen harjoitellut vain neljän kuukauden ajan.

Sandell-Hyvärinen on hiihtänyt kolme, neljä kertaa viikossa ja tehnyt aamulenkkinsä juosten. Hän totesikin, että kun taloudesta löytyy kolmen lapsen lisäksi myös useampi hevonen, on aika ollut kortilla.

- Jos meinaan ensi talvena ottaa tämän tosissaan, niin silloin pitää olla enemmän suksen päällä. Tämä on ihan mukavaa hommaa. Hiihto on sen verran erilaista, että ovat paikat pysyneet kunnossa, hän totesi tyytyväisenä.

Kilpailusta porkkanaa lenkille lähtöön

Hiihtäjänä ja ampumahiihtäjänä tunnettu Kaisa Varis ei malta vieläkään jättää kilpalatuja, vaikka totesi Yle Urheilun haastattelussa jättäneensä tällä kaudella kilpailemisen minimiin.

- Kolmekymppiä ei ole helppo matka, etenkin kun kisoja on vähän takana viime vuosilta. Näillä lumillakin tämä on minun ensimmäinen ja viimeinen kisani, kymmenenneksi sivakoinut Joensuun Hiihtoveikkoja edustava Varis kertoi.

- Nykyisellään asun 15 kilometrin päässä täältä Kontiolahdelta, joten sen takia oli helppo lähteä tähän mukaan. Tämä oli jonkinlainen kotikisa.

Varis on kuitenkin ollut tuttu näky Kontiolahden laduilla tänä talvena, ja hän myönsikin killpailujen antavan hänelle edelleen lisämotivaatiota harjoitteluun.

- Toivoin, että pikkaisen paremmin olisi ollut ruutia tänään, mutta panostus on ollut hyvin vähäistä. Motivaatio tulee siitä, että on mukava kuntoilla ja hiihto on tuttua, joten lenkille on helppo lähteä. Kisatilanne on asia erikseen. Lenkille lähtöön tulee aina enemmän porkkanaa, kun on kisa mielessä, Varis sanoi ja lupasi hiihtää ensi kaudellakin ainakin jotain kisoja.