Suora

  • Uimahyppyjen MM, naisten 3 m:n alkukilpailu
  • Uimahyppyjen MM, naisten 3 m:n välierät

Päävalmentajan puuttuminen harmittaa Lontoon kisakävijöitä

Suomen judomaajoukkue on ollut ilman päävalmentajaa siitä lähtien, kun Mika Mukkula päätti pestinsä Lontoon olympialaisiin.

urheilu
Valtteri Jokisen tyylinäyte judon SM-kisoissa, 6.4.2013
Valtteri Jokisen (oik.) tyylinäyte judon SM-kisoissa Juha Koivisto

Suomalaisen judon johtotähtiin lukeutuva Jaana Sundberg ei ole lopettanut arvokisamitalista unelmointia, ja siksi arkitekemisen pitää olla kovalla tasolla, jotta jonain päivänä hänen unelmastaan tulisi täyttä totta.

- Kun tässä vielä jatkaa uraa Lontoon jälkeen, niin itselläni on se periaate, että haluan kiertää ainoastaan kovia kisoja. Kyläkilpailut eivät minua lämmitä edes maailmalla. Tekemisen pitää pysyä koko ajan huipputasolla.

Lauantaina käytävissä SM-kisoissa Sundberg saavutti omaa normisarjaa ylemmässä painoluokassa Suomen mestaruuden. Hän saapui kotimaan kauden kohokohtaan suoraan Unkarin leiriltä, ja herkistely jäi tällä kertaa tekemättä.

- Tottakai sitä olisi toivonut, että olisi saanut alle enemmän otteluita, nyt ne jäivät muutamaan. Ihan hyvä treeni tämä oli kuitenkin parin viikon päästä käytäviä EM-kisoja silmällä pitäen, tuumi Sundberg.

"Parempi etten kommentoi, kuinka paljon harmittaa"

Suomen judomaajoukkueessa puhaltavat uudet tuulet, sillä muutama vakiokasvo lopetti kilpailemisen. Maajoukkue on ollut Lontoon olympialaisista lähtien ilman päävalmentajaa. Lajiin panostavaa Sundbergia asia hiertää - ja paljon.

- Parempi etten kommentoi, kuinka paljon tämä asia minua harmittaa. Urheilijana toivoisi, että tulisi vähän selkeämmät systeemit. Kansainvälisellä tasolla kisaaminen on tiukkaa, eikä olisi yhtään varaa antaa löysää tuommoisissa asioissa.

Sundberg on joutunut tekemään viime aikoina omatoimisia kisamatkoja, kun joukkuetta ei ole aina saatu kokoon. Riihimäen Judoseuran edustajan kauden päätähtäin on asetettu elokuussa pidettäviin Rio de Janeiron MM-kilpailuihin.

- Itse tässä on pitänyt katsoa, milloin tulevat kutsut eri kilpailuihin ja hoitaa ilmoittautumiset sekä vähän varaillla lentolippuja, selvitti Sundberg, joka haluaisi saada pikaisesti taustat kuntoon ja keskittyä täysillä oleelliseen - judoon.

Lontoossa yhden judovoiton napannut ja normaalisarjaansa ylemmässä luokassa niin ikään Suomen mestaruuden lauantaina ottanut *Valtteri Jokinen *jätti Ylen haastattelut väliin. Hän totesi välikäden kautta, ettei halua kommentoida harmillista päävalmentaja-asiaa.

Katso SM-kilpailuiden tulokset täältä (siirryt toiseen palveluun)

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat