Suora

  • Dota 2: The International
  • Sikiöseulonta
  • Elävä arkisto esittää
  • Este- ja kouluratsastuksen EM: Esteratsastuksen joukkuekilpailu
  • Lentopallon EM, Serbia - Suomi

Simulan neljännen sijan kirous rikkoutui – ”Epäuskoinen olo”

Jussi Simula oli 50 kilometrin kisan jälkeen varsin epäuskoinen. Uran ensimmäinen henkilökohtainen SM-mitali tuli Kontiolahdelta.

urheilu
Jussi Simula venyttää yli maaliviivan Kontiolahden SM-hiihtojen 50 kilometrin kisan päätteeksi.
Lehtikuva

KONTIOLAHTI. Jussi Simula on hyvin usein ollut siinä urheilijalle epäkiitollisessa asemassa, että hänet on jätetty SM-kisoissa neljänneksi. Tämän takia Jämsänkosken Ilveksen hiihtäjä ei suostunut tuulettamaan uransa ensimmäistä henkilökohtaista mitaliaan ennen kuin se oli täysin varma.

- Epäuskoinen olo. Niitä neljänsiä sijoja on niin paljon. Ja niissä neljänsissä sijoissa on saattanut olla 0,7 sekuntia tai 50 kilometrillä vajaata parikymmentä sekuntia eroa mitaliin, Simula totesi.

- Olen oppinut, että loppuun asti katsotaan aina. Olen tullut varovaiseksi.

Simula sanoi, että viestimitalien myötä hän on päässyt nauttimaan mitaleista, mutta henkilökohtaisen mitalin saavuttaminen toi tosi hyvän tunteen.

- Niin monta kertaa olen sitä metsästänyt. On tämä hienoa saavuttaa osittain vaikeankin kisan jälkeen.

Simulan mukaan hän ei saanut kisan aikana missään vaiheessa muilta hiihtäjiltä peesiapua ja joutui tekemään yksin töitä. Mutta vaikka hänen jalkansa olivat väsyneet, pysyi hänen tunteensa hyvänä. Myös ennen kisaa hänellä oli hieman huono olo, mutta hän sai kisan aikana juomista energiaa.

Simula sanoi käyttäneensä Juha Miedon ”sukkurointia” apunaan ja ajatti itseään koko ajan tiukemmalle ja tiukemmalle. Hän oli tyytyväinen siihen, että pystyi käskyttämään itseään, vaikka väsyttikin.

- Viimeisellä kierroksella pystyin laittamaan vauhtia, kun muut hyytyivät. Rupesivat sitten ladun sivusta huutamaan nousevaa sijoitusta ja selkiä tuli vastaan. Sain siitä ekstralatausta, Simula sanoi.

- Viimeinen kierros oli hieno. Toivotaan, että mitalitili on nyt avattu. Ja kun se on avattu, niin mitä sitä enää sulkemaan.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat