Suora

  • Hiihdon MM, Urheilustudio, Seefeld 22.2.
  • Bansko, miesten alppiyhdistetty
  • Alppihiihdon MC: Bansko, miesten alppiyhdistetyn super-g
  • Hiihdon MM, yhdistetyn mäkiosuus HS 130
  • Alppihiihdon MC: Bansko, miesten alppiyhdistetyn pujottelu
  • Katowice Major CS:GO, The new legends' stage
  • Elävä arkisto esittää
  • Villi kortti: PÖLJÄ PÄIVÄ Seefeld-19
  • Bansko, miesten alppiyhdistetty

Kuninkuusmatkan suurin yllättäjä: Aamulla en tähän uskonut

Matti Hakala oli Kontiolahden SM-hiihtojen suurin yllättäjä. Hakala oli itsekin ihmeissään 50 kilometrin hopeasijasta.

urheilu
Matti Hakala Kontiolahden SM-ladulla 50 kilometrin kilpailussa.
Matti Hakala pisteli hopealle Kontiolahden 50 kilometrillä.Lehtikuva

KONTIOLAHTI. Matti Hakalan paras sijoitus SM-hiihdoissa oli ennen Kontiolahden kisoja parin vuoden takaa, kun hän sijoittui Kuopiossa 50 kilometrillä 16:nneksi. Siksi hän ei uskonutkaan, että Kontiolahdella saattaisi irrota peräti SM-hopea.

Vaikka 28-vuotias Hakala on osallistunut SM-hiihtoihin aikaisemminkin, on hänelle ampumahiihto tällä hetkellä tärkeämpi laji kuin hiihto. Ampumahiihdossa Ahveniston Ampumahiihtäjiä edustava Hakala on päässyt kisaamaan maailmancupiakin ja hänen tavoitteenaan on päästä tässä lajissa joskus maailmancupin pisteillekin.

- Alkuun tuntui, että lähdin liian kovaa, mutta matkavauhti löytyi kuitenkin hyvin. Kaksi ja puoli kierrosta ennen maalia kuulin, että voin taistella mitalista. Siihen mennessä tiesin vain sen, että menen kärkeen, kun tulen maaliin, Hakala kertoi.

Hämeenlinnan Hiihtoseuran hiihtäjä starttasi kisaan jo alkupään numeroilla, joten hänen johtoasemansa kesti pitkään. Hakala sai istuskella kisaa johtavalle tarkoitetulla ”valtaistuimella” peräti 50 minuuttia, mutta hänen mukaansa istuimelle nimenomaan pääsi istumaan.

- En tiedä, sainko aikaisesta starttipaikasta hyötyä, sillä itsellänikin suksi hyytyi. Otin takkiin muutamalta hiihtäjältä viimeisellä kierroksella. Mutta kaikkeni jätin ladulle. Tiesin, että jaksan hiihtää 50 kilometriä, vaikka en näin pitkiä matkoja ole yleensä hiihtänyt. En tätä varten juurikaan harjoitellut, mutta muutaman pidemmän treenin olen tehnyt, Hakala kertoi.

- Kolme viikkoa sitten meni yhdet kansalliset sen verran hyvin, että tiesin, että hyvään sijoitukseen on mahdollisuus. Aamulla en kuitenkaan ihan uskonut tähän.

Erityisen makea hopea oli Hakalalle senkin takia, että tällä hän otti perheen ensimmäisen henkilökohtaisen SM-mitalin hiihdosta. Veljeään onnitellut kaksoissisar Maija ei tosin ollut tästä lainkaan katkera, sillä hän lähti kisoista kotiin viestihopean ja parisprintin pronssin kanssa.

Suosittelemme

Tuoreimmat