Yohan Blake loukkaantui kauden avauksessaan

Kingstonissa pikamatkat juostiin vastatuuleen, mikä laski tulostasoa. Parasta vauhtia piti Warren Weir 200 metrillä.

Yohan Blake. (Arkistokuva) Kuva: EPA

Lontoon olympiakisoissa Usain Boltin takana hopeaa sekä sadalla että 200 metrillä napannut Yohan Blake avasi kautensa kotimaassaan Kingstonissa. Avaus meni mönkään, sillä Blake joutui keskeyttämään sadan metrin kilpailun 70 metrin kohdalla.

Blake piteli vasenta reittään ja konkkasi radan halki nurmialueelle. Muutama minuutti kilpailun jälkeen Blake kertoi twitterissä, että suurempaa hätää ei ole. Blaken mukaan kyseessä oli vain kramppi.

Satasen voittoon kipitti konkari Kim Collins. St. Kitts ja Nevisiä edustava 37-vuotias juoksi lievään vastatuuleen vaatimattoman ajan 10,25.

- 10,25 on hyvä kauden avauksessa, kaksi vuotta sitten MM-pronssille satasella kiiruhtanut ja kauttaan Dohan Timanttiliiga-avauksessa jatkava Collins totesi Kansainvälisen Yleisurheiluliiton verkkosivuilla.

200 metrillä vastatuulta oli peräti 1,5 metriä sekunnissa, mutta Lontoon olympiapronssimitalisti Warren Weir juoksi silti hyvän ajan 20,33. Antigua ja Barbudaa edustava Daniel Bailey oli toinen ajalla 20,67.

Naisten satasella Carrie Russell pysäytti kellot aikaan 11,07 0,5 metrin vastatuulessa. Naisten 400 metrillä Stephanie McPherson juoksi nuoren kauden nopeimman ajan ja ennätyksensä 50,74.