Hyppää sisältöön

Norjan "suomalaiskiekkoilija" päätti uransa mestaruuteen

Juha Kaunismäen lisäksi myös Tore Vikingstadin ura on päättymässä. Kaunismäki edusti Norjaa viidessä arvoturnauksessa.

Juha Kaunismäki MM-kisoissa 2009. Kuva: Yle

Suomessa syntynyt, mutta maajoukkueurallaan Norjaa edustanut jääkiekkoilija Juha Kaunismäki lopettaa pelaajauransa. 33-vuotias puolustaja ilmoitti päätöksestään, kun hänen kipparoimansa Stavanger Oilers voitti Norjan mestaruuden.

- Minulla on ollut Oilersissa fantastisia vuosia. On mahtavaa lopettaa huipulla kultamitali kaulassa, Oilersin organisaatiossa muissa tehtävissä jatkava Kaunismäki totesi Kansainvälisen Jääkiekkoliiton verkkosivuilla.

Jokerien kasvatti pelasi Suomessa Mestistä kauteen 2003-2004 asti Hyvinkään Ahmoissa ja Kiekko-Vantaassa. Tämän jälkeen Kaunismäki muutti Norjaan ja pelasi uransa loppuun asti Stavangerissa.

Kaunismäki pelasi Norjan maajoukkueessa neljät MM-kisat ja Vancouverin olympiakisat. Kolmen Norjan mestaruuden lisäksi Kaunismäki on voittanut nuorten SM-kultaa Jokereissa vuonna 1999.

Kaunismäen lisäksi myös toinen Norjan monivuotinen maajoukkueratsu lopettanee uransa. Loukkaantumisten piinaama Tore Vikingstad vihjasi, että peli oli luultavasti viimeinen ammattilaisurallaan.

.
.