Suora

  • Urheiluruutu

Suomalainen valmentajakomeetta juhlii Sveitsin mestaruutta

Alpo Suhonen sai Antti Törmäsestä seuraajan. Bernin edellinen mestaruus tuli vuonna 2004.

urheilu
Antti Törmänen
Antti Törmänen. (Arkistokuva)Yle

Antti Törmäsen valmentama Bern on voittanut jääkiekon Sveitsin mestaruuden. Seurahistorian 13:s mestaruus varmistui, kun Bern kaatoi kotonaan 17131 ihmisen edessä Fribourgin 5-1 ja katkaisi finaalisarjan voitoin 4-2.

Bern kasvoi mestariksi vaikeuksien kautta. Puolivälierissä Geneve-Servetteä vastaan joukkue oli tappiolla voitoin 1-3 ja välierissä Zugia vastaan 2-3, mutta Törmäsen joukot nousivat molemmissa ottelusarjoissa 4-3-voittoon.

Ratkaiseva voitto tuli kotijäällä vakuuttavan esityksen jälkeen. Martin Plüss vei Bernin johtoon avauserässä ja toisessa erässä johto kasvoi tavoittamattomaan 3-0:aan Travis Rochen ja Alain Bergerin osumilla. Loppulukemiksi merkittiin 5-1.

Bernin mestaruuskantaan kahdeksan vuoden tauon jälkeen palauttaneesta Törmäsestä tuli ensimmäinen suomalainen mestaruuden Sveitsissä voittanut päävalmentaja sitten Alpo Suhosen. Suhonen luotsasi Klotenin kahteen perättäiseen mestaruuteen vuosina 1995 ja 1996.

42-vuotiaan Törmäsen valmennusura on lyhyt, mutta menestyksekäs. Hän aloitti valmentamisen Bluesin A-junioreissa syksyllä 2007 ja on voittanut mestaruuden jokaisessa seurassa, missä on toiminut päävalmentajana. Kultaa on tullut Bluesin A-nuorissa (2009), Mestiksen Sportissa (2011) ja nyt Bernissä.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat