1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. urheilu

Ojansivun syöttöputki siivitti Tiikerit hurmioon

Kokkolan Tiikerit esitti suvereenia peliä miesten lentopallon Mestaruusliigan kolmannessa finaalissa keskiviikkona Kokkolan jäähallissa.

Olli-Pekka Ojansivu Kuva: Lehtikuva

Kokkolan Tiikerit esitti suvereenia peliä miesten lentopallon Mestaruusliigan kolmannessa finaalissa keskiviikkona Kokkolan jäähallissa. Peräti 3450 katsojan edessä se murskasi Hurrikaani-Loimaan 3-0 (25-16, 25-18, 25-21).

Finaalivoitot ovat nyt kokkolalaisille 2-1, sen voitettua molemmat kotiottelunsa. Tiistain pelissä vaisuhkosti esiintynyt hakkuri Olli-Pekka Ojansivu palasi pudotuspeleissä aiemmin esittämälleen tasolle ja oli kentän paras. Tärkeimmäksi käännekohdaksi muodostui Ojansivun kolmannen erän syöttövuoro sen puolivälissä, jolla Hurrikaanin niska taittui viimeisen kerran.

- Pari ensimmäistä erää homma pyöri unelmasti. Koko nyrkki torjui, puolusti, passasi ja hyökkäsikin upeasti. Se oli jäätävää settiä. Kolmannen erän alku oli sitten huonompaa. Ojansivun syöttövuoro toi meidät takaisin erään ja yleisön kohtuullisen äänekkääksi, Tiikereideen päävalmentaja Tommi Tiilikainen tiivisti illan tapahtumia.

- Meiltä nolla ja vastustajalla kolme. He olivat selkeästi parempia joka osa-alueella ja jokaisella pelipaikalla. Kolmannessa erässä Henri Rajala liberona pelasi hyvin ja Matti Oivanen hakkurina. Tiikerit oli selkeästi voitonnälkäisempi. Olimme arkoja sekä pelokkaita ja siitä vastustaja sai entistä enemmän lisäkierroksia, Hurrikaanin päävalmentaja Ville Kakko analysoi.

Hurrikaani oli tehnyt avaukseensa yhden muutoksen tiistailta: Jani Niskakangas aloittu hakkurina Ismo Moilasen sijasta. Tiikerit sen sijaan aloitti samalla seitsikolla kuin edellispäivänä.

Avauserä oli toisinto tiistailta. Joe Klein siivitti kahdella nopealla torjunnalla Tiikerit hyvään starttiin ja Hurrikaanin pelin tökkiessä se etenikin pikaisesti 10-5-johtoon. 

Erä eteni loppuun Tiikereiden hyvässä kontrollissa ja käytännössä ilman hakkuripeliä Hurrikaani oli hädässä. Tiikereiden hyökkäysprosentti oli huima 88, kun kuudestatoista hyökkäyksestä se teki 14 pistettä.

Toisessa erässä Hurrikaanin ilme oli entistä synkempi. Aivars Petrusevics sai ainoana pelaajana hyökkäyksiä päätetyksi. Tiikerit sen sijaan hyökkäsi edelleen vahvasti (61%). Hurrikaanin 18 pisteestä vain kymmenen syntyi sen itse tekemänä.

Kolmanteen erään Hurrikaanin päävalmentaja Ville Kakko heitti kentälle jo kovin erikoisen seitsikon, kun peli ei lähtenyt kahdessa ensimmäisessä erässä toimimaan. Matti Oivanen siirtyi hakkuriksi Aleksi Kaatrasalo palasi toiseksi keskitorjujaksi ja Henri Rajala tuli penkiltä liberoksi Jesse Mäntylän tilalle.

Hurrikaanin vaihdoista saama hyvä veto riitti 10-15-tilanteeseen, josta tahtipuikon nappasi hyppysiinsä Ojansivu. Kokkolan epävirallisen kevätkuninkaan syöttövuorolla Tiikerit pääsi hurmokseen ja otti johdon 16-15.

Finaalisarja jatkuu lauantaina Salossa kello 18.30 ja viides finaali pelataan samassa paikassa sunnuntaina kello 16. Mestaruuteen vaaditaan neljä voittoa.