Suora

  • Jääkiekkokierros
  • Katowice Minor CS:GO
  • Lumilautailun MC: Laax, lumilautailun halfpipe
  • Wengen, miesten syöksylasku
  • Hiihdon Ski Classics
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Jarkko Niemiselle historiallinen voitto

Juan Martin del Potro taipui Niemisen käsittelyssä. Nieminen eteni Monte Carlon turnauksen puolivälieriin.

urheilu
Jarkko Nieminen syöttää
Jarkko Nieminen otti kovan päänahan Monte Carlossa.AFP / Lehtikuva

Jarkko Nieminen eteni Monte Carlon ATP-tennisturnauksen puolivälieriin. Nieminen kaatoi kolmannen kierroksen ottelussaan argentiinalaisen Juan Martin del Potron erin 6-4, 4-6, 7-6 (7-4).

Aiemmissa viidessä kohtaamisessa Nieminen ei ollut voittanut maailmanlistalla sijalla seitsemän olevalta Del Potrolta erääkään.

Turnauksen puolivälierässä Nieminen saa vastaansa maailman ykköspelaajan, Serbian Novak Djokovicin. Tämä voitti omassa ottelussaan Juan Monacon 4-6, 6-2, 6-2.

Nieminen aloitti ottelun ennakkoluulottomasti ja mursi Del Potron ensimmäisen syöttövuoron siirtyen 2-0-johtoon. Toisella syöttövuorolla Niemisen ykkössyöttö takkusi hiukan, mutta Del Potron tuskaillessa oman pelinsä kanssa, karkasi maskulainen jo 3-0-johtoon.

Del Potro kävi ottelun tuomarin kanssa kiivasta mielipiteenvaihtoa Niemisen syöttäessä 3-1-tilanteessa. Suomalainen kuunteli tyynesti espanjankielistä keskustelua ja tälläsi pelin jatkuttua ässällä itsensä 4-1-johtoon.

Liki kaksimetrinen argentiinalainen piti seuraavan syöttövuoronsa ja kavensi tilanteeksi 2-4. Tämän pisteen jälkeen Nieminen menetti hieman otettaan ja teki muutamia harkitsemattomia ratkaisuja. Suomalainen jatkoi kuitenkin hyökkäävällä taktiikalla ja onnistui lopulta viemään ottelun seitsemännen pelin nimiinsä.

Turnauksessa viidenneksi sijoitettu Del Potro ei luovuttanut erää Niemiselle omalla syöttövuorollaan, vaan kavensi jälleen 3-5:een. Del Potro rimpuili mukana kaventaen erän 4-5:een, mutta 31-vuotias suomalainen mursi Del Potron seuraavan syötön ja voitti avauserän 6-4.

2. erä

Nieminen otti toiseen erään väkevän lähdön ja piti syöttönsä. Del Potro oli kuitenkin sisuuntunut. Ensin hän tasoitti omalla syöttövuorollaan 1-1:een, ja tämän jälkeen hän mursi Niemisen syötön ja otti erässä johdon.

Onnistumiset ruokkivat argentiinalaisen itseluottamusta, ja hän onnistui päättämään pitkiä palloralleja Niemistä tehokkaammin. Nieminen ei häkeltynyt vastustajansa heräämisestä, vaan piti erän tasaisena. Hän pääsi yrittämään erän tasoittamista 4-4:ään syötönmurrolla, mutta pallo tyssäsi ratkaisevilla hetkillä verkkoon ja Del Potro meni 5-3-johtoon.

Nieminen kavensi erän 4-5:een omalla syöttövuorollaan, mutta ei kyennyt murtamaan Del Potron seuraavaa syöttöä, joten argentiinalainen voitti erän 6-4 ja siirsi ottelun ratkaisun kolmanteen erään.

3. erä

Ratkaisuerä alkoi Niemisen kannalta harmillisesti Del Potron syötönmurrolla. Suomalaispeluri joutui erän alkupuolella pahasti alakynteen, eikä löytänyt keinoja pelinsä uomiin saaneen Del Potron horjuttamiseen.

Juuri kun ottelu näytti menevän vääjäämättömästi argentiinalaisen suunnitelmien mukaan, heräsi Nieminen. Hän puristi tiukkojen vaiheiden jälkeen neljä seuraavaa peliä nimiinsä, ja Del Potron pää alkoi taipua painuksiin.

Maailmanlistan seitsemännellä sijalla oleva Del Potro kaivoi kuitenkin päänsä pinnalle ja pääsi mukaan voittokamppailuun. Erän ja ottelun ratkaisua jouduttiin lopulta hakemaan katkaisupelistä.

Niemisen kehonkielestä paistoi ratkaisuhetkillä niin kova voitontahto, että Del Potro joutui pyytämään kertaalleen jo huoltotaukoa. Huoltojoukot eivät kuitenkaan koskaan saapuneet tämän luokse, ja peli jatkui. Nieminen oli katkaisupelissä lopulta parempi 7-4, ja ottelu päättyi suomalaisjuhliin.

Suosittelemme

Tuoreimmat