Suora

  • Rallin MM, mahtava rallikausi 2018
  • Ruhpolding, miesten pikakilpailu
  • Sykähdyttävin urheiluhetki

Nieminen: Yksi mieleenpainuvimmista otteluista

Monte Carlon ilta tarjosi tennisyleisölle värikkään ottelun. Jarkko Nieminen ei muista vastaavaa iltaa usein kokeneensa.

urheilu
Jarkko Nieminen hymyilee
Jarkko Niemisen ilta päättyi iloisissa merkeissä.AFP / Lehtikuva

Jarkko Nieminen otti Monte Carlon Masters-turnauksessa yhden tennisuransa kovimmista voitoista, kun Argentiinan Juan Martin Del Potro kaatui kolmieräisessä taistossa. Ottelu tarjosi yleisölle - ja myös Niemiselle - koko tunteiden kirjon.

- Oli yksi mieleenpainuvimmista otteluista. Meni vähän tiukaksi, ja tennismatsiin mahtuu silloin aika paljon draamaa. Ensimmäinen erä oli ehkä parasta peliäni - ehkä naivia sanoa ikinä - mutta ainakin yksi parhaista eristäni. Tuntui, että voin tehdä pallon kanssa mitä vain, Nieminen kertasi Yle Urheilun haastattelussa.

- En ole koskaan voittanut Del Potroa ja siitä on aikaa kun noin kova kaveri on kaatunut. Ja siitäkin on aikaa kun olen näin isossa kisassa päässyt näin pitkälle. Tämä oli lisäksi päivän viimeinen ottelu, ja katsomo oli ihan fiiliksissä alusta loppuun... Oli ihan uskomattomat fiilikset. En ole montaa kertaa tuollaista kokenut, kokenut 31-vuotias pelimies muistelee.

Del Potro kampesi avauserän tyrmäyksen jälkeen itsensä mukaan peliin, ja kolmannen erän alussa hän karkasi jo 2-0-johtoon. Nieminen kertoo 1-2-kavennuksen olleen ottelun käännekohtia.

- Se pelasti minut takaisin peliin mukaan. Minulla on ollut tänä vuonna tosi hyvä fiilis mitä tiukemmaksi peli menee. Ajattelin, ettei saa päästää liikaa kaulaa; 0-3 kahdella breikillä olisi ollut aika paha.

Terveys tuo itseluottamusta

Nieminen on ollut kuluvalla kaudella todella kova luu katkaisupeleissä. Hän ei ole hävinnyt kahdeksasta tie-breakista yhtään. Suurin syy tähän on Niemisen mukaan terveystilanne.

- Täytyy puuta koputtaen sanoa, että olen ollut puolitoista vuotta täysin terve. Olen saanut suunnitella treenit, kilpailut ja lepojaksot juuri niin kuin haluan. Olen tänä vuonna pystynyt keskittymään entistä paremmin oikeisiin asioihin, ja tiedostan mitä kentällä tapahtuu. Tiedän heikkoudet ja vahvuudet, ja pystyn käyttämään paremmin vastustajan heikkouksia.

- Ja olen pystynyt olemaan tosi rento kentällä. Olen aina nauttinut pelaamisesta ja kiertue-elämästä, mutta on tullut ehkä vielä enemmän sellainen, että nauttii tästä hetkestä ja antaa palaa. Kun on tietty rentous ja fyysisesti hyvässä kunnossa, niin jää energiaa tiukkoihin hetkiin ihan eri tavalla ja on helpompi laittaa kentällä vielä yksi vaihde silmään.

Niemisellä ei ole varaa maiskutella maukasta voittoa kovin pitkään, sillä jo perjantaina puolivälierässä vastaan asettuu maailman ykkösmies, Serbian Novak Djokovic. Haaste on kova, mutta hyvä ottelu Del Potroa vastaan antaa itseluottamusta suomalaispelurille.

- Maailman ykkönen on vastassa, ja on sanomattakin selvää, että millä tahansa pelillä kova haaste vastassa. Toivon voivani jatkaa tätä samaa virettä ja palaudun tästä hyvin. Toivoisin, että pystyisin pelaamaan sellaista peliä kuin tänään ottelun alussa. Silloin olisi kiinnostava haastaa Novak ja katsoa klassisesti mihin se riittää, Nieminen päättää.

Suosittelemme

Tuoreimmat