Suora

  • Närbild
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Honka kaappasi SM-pronssia Alun 100-vuotisjuhlapelissä

Tapiolan Hongan naisjoukkue on tämän kauden koripallon SM-sarjan pronssimitalijoukkue.

urheilu
Tapiolan Hongan naiset juhlivat SM-pronssia
Hongan pronssijoukkue juhlii Forssassa.Timo Kopakkala

Honka löi perjantaina Forssassa pelatussa pronssipelissä Alun sen 100-vuotisjuhlapelissä 91-85 (44-46).

- Tämä on aivan uskomaton suoritus tältä joukkueelta. Tämä oli meidän mestaruutemme, Hongan päävalmentaja Jussi Laakso sanoi.

Hongassa oli monta onnistujaa, mutta joukkueen tehoduona hääri taas Jordan Murphee (29/8/10 syöttöä) - Melissa Jeltema (25/14).

- Nostan jälleen kerran meidän jenkkikaksikollemme hattua. Varsinkin Jordan osoitti olevansa todella kovan luokan pelaaja. Hän on tämän sarjan paras pelaaja, Laakso kehui.

Hongan voitto ei tullut pelkästään jenkkien ansiosta. Vilja Kesänen (19) ja Emma Laaksonen (10) pelasivat myös hienon pelin.

- Emma ja Vilja pystyivät tässä ottelussa aivan huikeaan esitykseen.

Hongalla vahva päätösjakso

Hongan voitto ei tullut helpolla. Se oli ennen viimeistä jaksoa kuusi pinnaa perässä, mutta summerin soidessa yhtä monta pinnaa edellä.

- Taktiikkamme oli, että vaihdamme kaikki palloscreenit. Katsoin Alun edellisen pelin PeKaa vastaan videolta ja silloinkin screenien vaihdot oli Alulle vaikeaa.

Alku voitti kolme ensimmäistä neljännestä, mutta Hongan loppuvire oli sille liikaa.

Alun parhaat olivat Laura Saarinen (25/14/4) ja Melissa Lechlitner (23/5).

- Hongalle onnittelut. Emme saaneet Jeltemaa ja Murphreeta stoppiin. Aina, kun Melissa oli jollain muulla puolustettavana kuin Heleniuksella, olimme lirissä. Lechlitneriä ja Saarista lukuun ottamatta hyökkäyspään onnistujat olivat vähissä. 85:llä pisteellä olisi ollut mahdollista voittaa, mutta kun Mileskin joutui virhevaikeuksiin, Alun päävalmentaja Jari Marjamäki harmitteli.

"Nostan hattua joukkueelle"

Alun kausi oli monivivahteinen.

- Jouduimme aloittamaan kauden tavallaan kuusi kertaa alusta. Edellisellä kaudella hajosivat lähes kaikki suomalaiset, nyt ulkolaiset. Nostan joukkueelle hattua, että pääsimme tähänkin asti, Alun päävalmentaja Jari Marjamäki jutteli.

*Timo Kopakkala
*
Yle Urheilu

Suosittelemme

Tuoreimmat