Suora

  • Erään kirjan elinkaari
  • Rallin MM, mahtava rallikausi 2018
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Kolmas kerta toden sanoi - Nadalin hurja putki poikki!

Rafael Nadalin kahdeksan mestaruuden putki katkesi. Novak Djokovic kuittasi viime vuoden finaalitappionsa.

urheilu
Novak Djokovic.
Novak Djokovic.EPA / Guillaume Horcajuelo

Tenniksen maailmanlistan ykkönen Novak Djokovic on voittanut ensimmäistä kertaa urallaan Monte Carlon Masters-turnauksen. Djokovic kukisti finaalissa Espanjan Rafael Nadalin erälukemin 6-2, 7-6 (7-1).

Nadal kärsi ensimmäisen tappionsa Monte Carlon massalla kymmeneen vuoteen. Kahdeksan kertaa peräjälkeen turnauksen voittanut espanjalainen hävisi urallaan vasta toisen ottelun kyseisessä turnauksessa. Tasapainona on peräti 48 voittoa.

Djokovic oli hävinnyt Nadalille Monte Carlon finaalissa vuosina 2009 ja 2012. Voiton myötä Djokovic kavensi voitot Nadalia vastaan huippupelaajien uralla 15-19:ään.

Djokovic omaa luokkaansa avauserässä

Avauserässä Djokovic oli hurjassa iskussa. Serbialainen mursi Nadalin kaksi ensimmäistä syöttövuoroa ja 5-0-johtoasemassa hänellä oli peräti viisi murtopalloa. Nadal kuitenkin selvisi täydelliseltä nöyryytykseltä.

Kun espanjalainen massaspesialisti pystyi nousemaan suosta, Djokovicin peli sekosi hetkeksi. Nadal mursi Djokovicin syötön helposti, mutta maailman ykkönen vastasi huutoon Nadalin seuraavalla syöttövuorolla ja vei avauserän 6-2.

Toisen erän alussa Nadal oli vahvempi. Murto oli lähellä jo Djokovicin toisella syöttövuorolla, mutta se tuli vasta kolmannella. Djokovic vastasi kuitenkin nopeasti ja tasoitti 4-4:ään. Nadal mursi Djokovicin 5-5-tilanteessa, mutta Djokovic vastasi heti, ja edessä oli katkaisupeli.

Katkaisupelissä Nadalin kämmenlyönti alkoi haparoida, eikä Djokovic antanut mitään mahdollisuuksia. Serbi vei katkaisupelin 7-1, erän 7-6 ja koko ottelun 2-0.

Suosittelemme

Tuoreimmat