Suora

  • Urheiluruutu

Suuren urheilujuhlan tuntua - Tiikerit-buumi sai upean päätöksen

Kokkolan jäähallissa vietettiin keskiviikkona historiallista lentopalloiltaa. Tiikerit huipensi unelmakeväänsä Suomen mestaruuteen.

urheilu
Tiikerit-kannattajia kuvassa
Tiikereitä kannusti keskiviikkona 4 200 katsojaa!Lehtikuva

Kokkolan jäähallin ovet avataan kaksi tuntia ennen kuudennen finaalin alkua. Jo pitkään jonottaneet lentopallon ystävät kirmaavat jäähallin käytävillä. Tavoitteena on löytää mahdollisimman hyvä paikka katsomosta. Ennakkoon numeroidun paikan löytäneillä on varaa tulla paikalle hieman myöhemmin.

Pelaajaesittely alkaa. Paikalle saapuneet muutamat sadat loimaalaiskannattajat hurraavat, kun Hurrikaanin pelaajat esitellään. Sitten toisesta nurkasta alkaa näkyä savua ja epämääräistä valovälkettä. Meteli yltyy, kun 4200 ihmistä huutaa suosikeilleen esittelyssä. Viimeisen pelaajan kohdalla meteli on vielä aavistuksen kovempaa. - Numero 14, Olli-Pekka Ojansivu, huutaa kuuluttaja Petri Kuikka, Yle Keski-Pohjanmaan toimituksesta tuttu ääni.

Kokkolassa ei ole juuri miesten palloilulajeissa juhlittu. KPV voitti jalkapallon mestaruuden reilut 40 vuotta sitten. Nyt on taas mahdollisuus voittaa kultaa. Sen aisti jo ennen peliä kaupungilla, kun ruokapaikan tarjoilija kysyy heti alkuun, että oletko menossa Tiikereiden peliin tänään.

Yleisö piiskaa joukkuettaan hurjalla huutomyrskyllä. Voi vain kuvitella millaista on olla Hurrikaanin pelaajana nostamassa syöttöä ratkaisuhetkillä. Sieltä se inhottava leijasyöttö tulee. Ei se mökä voi olla vaikuttamatta vieraspelaajien suorituksiin. Tai sitten pelaajat ovat fakiireja tai jotain. Eivät ole tällä kertaa.

Kokkolan jäähallin katto, tai kenties koko rakennus, nousee muutaman sentin ilmaan, kun kuudes miesten lentopallon loppuottelu päättyy. Keltaisiin pukeutuneet innokkaat Tiikerifanit sekä jäyhät keskipohjalaiset isännät huutavat, ja nostavat käsiään rytmikkäästi. Kokkolan lentopallobuumi on saanut hienon päätöksen tämän kauden osalta - Suomen mestaruuden.

Johannes Oikarinen, Kokkola

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat