Suora

  • Urheiluruutu
  • Jalkapallon Saksan cupin välieräottelu Werder Bremen - Bayern München
  • Jalkapallon Saksan cup, välieräottelu
  • Jalkapallon Italian cupin välierän Milan - Lazio 2. osaottelu
  • Jalkapallon Italian cupin välieräottelu Milan - Lazio, kuvailutulkkaus
  • Urheiluruutu

Ässien sankariluotsi: "Pori tarvitsi tätä!"

Karri Kivi on kirjoittanut koko hullun vuotensa muistiin. Pitkä aika Porissa päättyi mestaruusjuhliin.

urheilu
Karri Kivi kultatuolissa.
Tomi Hänninen

Ässien päävalmentajan Karri Kiven oli SM-liigan kuudennen loppuottelun jälkeen vaikeaa kuvailla tunnetilaansa. Kiven ja Ässien tie jääkiekon Suomen mestariksi ei ollut todellakaan helppo, joten SM-kulta maistui erityisen maukkaalta.

- Aika makeeta. Täytyy sanoa, että nämä ovat harvinaisia hetkiä. Tässä on enemmän hämillään kuin mitenkään muuten, Kivi summasi tuntemuksiaan Yle Puheella.

- Tämän ymmärtää varmasti vasta jälkikäteen. Kun näkee kaupungin touhut, niin sen ymmärtää paremmin. Olen itse ollut Porissa pitkään, niin onhan tämä hieno juttu, kultaluotsi jatkoi.

Ässät oli SM-liigan pohjamudissa vielä vuoden alussa, mutta taisteli runkosarjan ennätyksellisen voittoputkensa myötä takaisin mestaruustaistoon.

- Kävikö silloin mielessä? Ei käynyt. Tämä kausi on ollut vapusta vappuun täynnä tarinaa. Ei sitä voi tiivistää. Olen pannut kaiken ylös, joten niitä voi joskus maistella, Kivi kertoi.

Porin kiekkobuumi räjähti käsiin keskiviikkona hieman ennen kello yhdeksään, kun Isomäen jäähallin summeri soi viimeisen kerran tällä kaudella. Kivi kiittelikin porilaisten tuesta rankan kevään aikana.

- Tämä ei ole pelkästään Ässien juttu, vaan koko Porin. Tämä on iso asia meille. Jos jokin kaupunki tätä tarvitsi, niin Pori. Tästä mestaruudesta nautitaan.

Kivi kohtasi "porilaisen hulluuden" jo pelaajaurallaan patapaidassa.

- Muistan kun ensimmäisen kerran tulin Ässiin ja pelasin, niin voitimme Lukon 8-0. Silloin jengi poltti keskustassa Lukon lippua. Onhan tämä hullua menoa, Kivi muisteli.

Tilaa Tommi Seppälän änärikirje

Yle Urheilun Vancouverissa asuva NHL-kirjeenvaihtaja Tommi Seppälä raportoi viikoittain maailman kovimman kiekkoliigan sisäpiiristä.

Suosittelemme

Tuoreimmat